UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 24 august 2008

PDL Constanta iese din sant si cade in groapa

Numirea lui Mircea Banias la conducerea filialei judeţene PDL Constanţa a fost "o soluţie şi mai proastă decât Ion Popescu", consideră un grup de membrii ai organizaţiei municipale PDL Constanţa, într-o scrisoare deschisă, transmisă, sâmbătă, liderilor partidului.
Semnatarii susţin că prin numirea lui Banias, secretarul executiv al PDL, Elena Udrea "a fost lăsată să-şi desăvârşească opera de distrugere a Organizaţiei Constanţa".
Ei susţin că membrii organizaţiei au avutr discuţii cu Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Sulfina Barbu, Mircea Toader, Cristian Poteraş, Romeo Raicu, în urma cărora li "s-a promis că la Constanţa se va găsi o soluţie de unificare raţională şi echilibrată".
"Nu ştim ce s-a întâmplat , însă dl Preşedinte Emil Boc a anulat ideea de echilibru numindu-l pe Mircea Banias în fruntea organizaţiei, aceasta fiind o soluţie şi mai proastă decât Ion Popescu. Stimaţi colegi, nu înţelegem de ce l-aţi obligat pe preşedintele Emil Boc să-şi încalce promisiunea şi nu l-aţi lăsat să vină la Constanţa, pentru că suntem siguri că dacă ar fi venit ar fi înţeles situaţia reală din organizaţie şi credem că şi deciziile ar fi fost cele corecte", se mai spune în scrisoarea transmisă liderilor centrali ai partidului.
Ei afirmă că este "scandalos şi trist" să constate că, în timp ce la Constanţa "sunt daţi afară din partid oameni oneşti şi valoroşi", la Bucureşti li se oferă colegii să candideze "unor foşti informatori ca Mona Muscă" sau "foşti miliţieni".
Semnatarii mai remarcă faptul că la desemnarea liderului organizaţiei municipale PDL Constanţa au fost încalcat protocolul de fuziune PD-PLD, pentru că interimarul numit este de la fostul PLD, deşi funcţia ar fi trebuit să revină unui reprezentant PD.
Autorii scrisorii se definesc ca fiind "membri vechi, ataşaţi partidului, care au muncit şi nu au lovit niciodată partidul", dar care trăiesc cu "impresia că forţe nevăzute, atât din exterior dar mai ales din interior, doresc să slăbească şi mai mult această organizaţie ( n.r. - PDL Constanţa) măcinată de lupte interne ani de zile".