UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 20 august 2008

PD-L la "agatat" de candidatii

«Pastorul» Suciu predica iubirea de PSD, acum vrea la PD-L
Omul de afaceri Vasile Suciu este o figura pitoreasca a mediului politic din Cluj, fiind totodata politician si lider al unei comunitati religioase neoprotestante. În 2000, fostul partid socialist condus de Alexandru Atanasiu, fost ministru al educatiei în Guvernul Nastase, a fuzionat cu PDSR înaintea alegerilor parlamentare. Atunci, mai multi lideri „socialisti“ clujeni au primit în urma negocierilor diverse functii.
Vasile Suciu a fost plasat pe un loc eligibil la Camera Deputatilor, Sorin Bota a ajuns secretar de Stat în Ministerul Transporturilor si ulterior mâna dreapta a ministrului Miron Mitrea, iar Costica Sofronie a ajuns sef al directiei Apelor Somes - Tisa. Dupa opt ani, fostul deputat PSD de Cluj Vasile Suciu revine în prim-planul politicii locale, dar de data asta sub sigla PD-L si revendica o pozitie de deputat la alegerile din toamna.
„Vreau sa candidez pe colegiul electoral numarul trei sau patru din Cluj-Napoca, deoarece vreau sa fac echipa cu doctorul Serban Radulescu (care candideaza pentru Senat) si cu deputatul Mircia Giurgiu. Decizia însa o va lua presedintele Emil Boc“, spune Suciu. Surse din PD-L spun ca Suciu si-a depus „dosarul“ pentru colegiul electoral Nr. III din Cluj-Napoca, ce se întinde pe cartierele Andrei Muresanu, Gheorgheni, Marasti si Someseni.