UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 16 august 2008

SE INPARTE CIOLANU IN TABARA PD-L-ista CLUJANA

PD-L Cluj detine în premiera pentru un partid si pentru politica de pe Somes toata puterea locala. De la un partid mic, care nu a reusit în 2000 nici macar sa intre în Consiliul Local, iar candidatul la Primarie a obtinut circa 1 la suta din voturile clujenilor, fostul PD a ajuns sa controleze autoritar Primaria si CJ Cluj. Situatia este inedita, nefiind posibila nici chiar atunci când la Cluj îsi avea fieful organizatia Vatra Româneasca si, mai apoi, defunctul Partid al Unitatii Nationale a Romanilor, condus de Gheorghe Funar.
Din 2004, fostul PD, condus înca din 2001 de Emil Boc, si-a marit considerabil numarul de membri prin racolari succesive de la PC, PRM, PUNR, PNTCD, PNL sau PSD. Acum, putinii lideri ai fostului PD Cluj se afla în minoritate fata de „traseisti”. Cele doua tabere se vor confrunta inevitabil pentru functii la alegerile generale si dupa, în cazul în care PD-L formeaza Guvernul. Din vechea garda a PD Cluj au ramas doar patru „seniori”: Mihail Hardau, Florin Stamatian, Emil Boc si Daniel Buda.
Unul dintre candidatii cu sanse la un mandat de senator pentru unul dintre colegiile uninominale ale PD-L in judetul Cluj este Vasile Suciu, care a sarit in barca democratilor anul trecut. Inainte de a ajunge in partidul lui Boc, Suciu a fost deputat PSD si s-a remarcat prin atacuri virulente la adresa defunctei coalitii dintre PD si PNL. Suciu s-a mai facut remarcat in urma unui scandal de pomina cu Arhiepiscopia Clujului, care l-a acuzat ca a folosit numele Oastea Domnului pentru propriul ONG.