UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 2 august 2008

Băsescu este 100% incompatibil cu PNL

Vicepreşedintele liberal, Puiu Haşotti consideră că preşedintele Traian Băsescu a "recidivat" atunci când l-a calificat drept imbecil pe un ministru al guvernului Tăriceanu şi a apreciat că atitudinea şefului statului arată că "e 100% incompatibil cu PNL".
"Nu avem ce atitudine să luăm pe linie de partid din moment ce nu cunoaştem un astfel de ministru. Chiar dacă l-am cunoaşte, singura linie posibilă ar fi incompatibilitatea PNL-ului cu Traian Băsescu. În fond, preşedintele Băsescu recidivează pentru a nu-ştiu-câta oară", a afirmat astăzi Puiu Haşotti, ca replică la declaraţiile preşedintelui.
Liderul liberal a adăugat că "vocabularul licenţios" folosit de şeful statului este incompatibil cu funcţia pe care acesta o ocupă, iar atacul său la adresa miniştrilor liberali dovedeşte cât de incompatibil este el, dar şi PD-L, cu PNL. În acest sens, Haşotti a precizat că o alianţă între cele două partide este "mai puţin decât improbabilă".
"Acest comportament arată cât este de incompatibil preşedintele Băsescu şi, implicit, PD-L-ul cu PNL. Spun acest lucru pentru că o alianţă într-un viitor Guvern între PNL şi PD-L este mai puţin decât improbabilă. Când spun Traian Băsescu, spun PD-L. Iată de ce vreau să risipesc încă o dată posibilitatea unei alianţe la guvernare între cele două partide. Acest atac al preşedintelui Băsescu şi folosirea unu vocabular licenţios arată că e 100% incompatibil cu PNL", a arătat vicepreşedintele liberal.
PNL nu o să-l mai sprijine niciodată pe Traian Băsescu
Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a declarat astăzi, la Târgovişte într-o conferinţă de presă, că partidul său nu-l va mai sprijini niciodată pe preşedintele Traian Băsescu, el răspunzând astfel la o întrebare privind o eventuală apropiere între premierul Călin Popescu Tăriceanu şi şeful statului.
"PNL nu o să-l mai sprijine niciodată pe Traian Băsescu", a declarat Orban.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, la reuniunea Asociaţiei Comunelor de la Neptun, că a văzut, la un comandament pentru inundaţi, "o atitudine imbecilă din partea unui ministru", care a cerut să vină primarii la el.
"Am văzut o atitudine imbecilă la un comandament de inundaţii, la un ministru care a cerut să vină primarii la el. Imbecilul ăla nu avea contactul cu realitatea", a spus preşedintele Traian Băsescu.
Întrebat la cine s-a referit, preşedintele a refuzat să dea nume. "S-ar putea să aibă reacţie, fără să ştie că nu i-am dat numele", a încheiat Băsescu.
În afară de şeful statului, în câteva zone afectate de grav de inundaţii din judeţele Suceava, Maramureş, Neamţ, Botoşani şi Iaşi au fost prezenţi, în mai multe rânduri, premierul Călin Popescu Tăriceanu, ministru Internelor, Cristian David, cel al Mediului, Attila Korodi, şi cel al Muncii, Paul Păcuraru.
De asemenea, s-au mai deplasat în zona Borşa din Maramureş, unde s-a inundat un iaz decantare, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Lucia Ana Varga, şi secretarul de stat din Ministerul Economiei şi Finanţelor, Viorel Palaşcă.
Sursa: NewsIn