UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 9 iulie 2008

Calian nemultumit de colegii

Deputatul PD-L, Petru Calian considera ca impartirea colegiilor uninominale in judetul Cluj s-a facut pe criterii politice si nu geografice. Acesta a sustinut ca varianta aprobata este ilogica si ca Guvernul ar trebui sa reimparta colegiile de pe raza judetului Cluj.
"Vreau sa infirm faptul ca au avut loc negocieri in ceea ce priveste trasarea colegilor uninominale. Indiferent de cum vor fi ele constituite, cu siguranta PD-L Cluj va castiga alegerile parlamentare din toamna. Nu am participat la nicio negociere cu PSD sau PNL", a declarat acesta.
Dupa spusele acestuia, PNL, PSD si UDMR au trasat aceste colegii astfel incat sa-i avantajeze. Acesta crede totusi ca majoritatea colegiilor vor fi insa castigate de PD-L, Calian dorind sa scoata in evidenta lucrurile anormale care se intampla in moderarea acestor colegii.
"Noi am mers cu cinci colegii, bine trasate. Intre colegiile altor partide exista insa diferente chiar de 27.000 de persoane. Se observa ca aceste colegii au fost creionate politic, si nu geografic, cum ar fi fost normal. Se vede ca acestea au fost impartite intr-un mod defectuos, fara sa se tina cont de zona geografica. Un exemplu clar este Gherla, unde apare Iclodul si nu Bontida, cum ar fi fost normal, pentru ca acolo PD-L a castigat alegerile. Nu apare Jucu, ci Apahida, de exemplu. Jucu si Bontida au fost arondate la Campia Turzii si este absurd. PNL si UDMR si-au creionat colegii astfel incat sa fie avantajati politic. Guvernul ar trebui sa ceara o alta creionare a colegiilor la nivelul judetului Cluj", a incheiat acesta.
Da cred si yo ca nu-i cinvine, da el cum este un traseist politic pote sa-si chimbe partidu.