UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 17 iunie 2008

Tăriceanu candidează pentru un nou mandat de preşedinte al PNL

Liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al partidului, menţionând că decizia de sancţionare a organizaţiilor cu scoruri slabe în alegeri nu vizează o perosană care ar avea o poziţie mai favorabilă în perspectiva congresului.
Într-o declaraţie făcută după şedinţa BPC, Tăriceanu a ţinut să precizeze că decizia sa de aplicare a hotărârii luate în şedinţa anterioară a Delegaţiei Permanente, care prevede ca liderii organizaţiilor cu rezultate sub 15% în alegeri să-şi depună mandatele, nu vizează o persoană anume.
"Nu este o decizie care să vizeze o persoană. Eu am un singur interes şi anume ca PNL să obţină un rezultat cât mai bun. Nu vizez nici conducerea vreunei organizaţii şi nici nu vreau să las să se creadă că, prin aceste decizii, o persoană sau alta din interiorul partidului ar avea o poziţie mai favorabilă în perspectiva congresului care va urma al PNL. De aceea, am anunţat astăzi că la viitorul congres îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de preşedinte", a spus el.
Tăriceanu a menţionat că, după aceste alegeri, consideră că are rezultate bune şi a menţionat că vrea ca "speculaţiile apărute să nu aibă teren valabil în aprecierea acestei măsuri de reorganizare" privind schimbarea conducerilor organizaţiilor cu rezultate slabe la alegeri.
Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Politic Central, că membrii conducerilor filialelor care au obţinut sub 15% la votul politic pentru CJ trebuie să-şi depună mandatul.