UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 9 iunie 2008

Basescu ia pranzul inpreuna cu lideri PDL

Preşedintele Traian Băsescu s-a îndreptat, duminică, după ceremonia de întronizare a noului mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, spre hotelul Traian, unde este cazat, şeful statului fiind însoţit de liderii PDL, împreună cu care ia prânzul.
După ceremonie, preşedintele Traian Băsescu, înconjurat de liderii PDL, a ieşit să îi salute pe cei peste 5000 de credincioşi, aflaţi în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, a dat mâna cu câteva persoane, după care s-a îndreptat spre hotelul Traian, unde, la ora transmiterii acesti ştiri, lua prânzul alături de democrat-liberalii reuniţi la Iaşi cu prilejul întronizării noului mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.
La Iaşi au venit liderii PDL Emil Boc, Elena Udrea şi Gheorghe Flutur, care, alături de candidatul PDL la primăria Iaşi, Dumitru Oprea, au ieşit, dimineaţă, pe Bulevardul Ştefan cel Mare, îndreptându-se spre Catedrala Mitopolitană, unde la ora 9.00, a început Sfânta Liturghie. Slujba a fost urmată, în jurul orei 12.00, de ceremonia de întronizare a noului mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan.
Şeful statului a venit special, sâmbătă seară, pentru acest eveniment, direct de la Cluj, el cazându-se la Hotel Traian din Iaşi. Preşedintele Traian Băsescu a ieşit din hotel la orele prânzului, a făcut baie de mulţime, după care s-a deplasat cu maşina la Catedrala Mitropolitană, unde a a juns în jurul orei 11.50 şi unde a stat alături de preşedintele PDL Emil Boc şi de vicepreşedintele PDL Gheorhe Flutur.
Şeful statului şi-a exprimat bucuria că a fost invitat la acest eveniment şi l-a felicitat pe noul mitropolit, apreciind că ÎPS Teofan, întronizat mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, va duce mai departe "cele începute spre binele românilor şi al Bisericii Ortodoxe Române".
Înalt Preasfinţitul Mitropolit Teofan a fost întronizat, duminică, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, la Catedrala Mitropolitană din localitate, în prezenţa Patriarhului BOR, Daniel.
A stat mult la Cluj Boc...oare el are abonament la cursele Tarom?sau merge cu nasu?!