UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 12 aprilie 2008

Tariceanu vrea o sucursala locala a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, in zona Cluj - Oradea


Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu ii va cere ministrului Trasporturilor sa dispuna infiintarea unei sucursale locale a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, in zona Cluj – Oradea.
Premierul a facut acest anunt astazi, in timpul vizitei la santierul Autostrazii Transilvania.
„E foarte greu sa coodonezi lucrarile de la 500 de kilometri, sa fii benficiar si sa supraveghezi modul in care ele se executa, sa depasesti problemele, sa faci interconexiunile cu toate institutiile abilitate” a argumentat primul-ministru.
Seful Executivului a afirmat ca e nevoie, in plus, de o buna coordonare intre lucrarile care se executa la autostrada si lucrarile hidrotehnice din apropiere, realizate sub coordonarea Ministerului Mediului. Este vorba despre o lucrare hidrotehnica, un baraj, un lac de acumulare pentru prevenirea viiturilor si asigurarea alimentarii cu apa pentru localitatile din zona.
Calin Popescu-Tariceanu a reamintit ca Guvernul a platit in avans, anul acesta, 136 de milioane de euro, ceea ce reprezinta 30 la suta din valoarea lucrarilor. El a adaugat ca autoritatile romane vor continua sa finanteze lucrarile cu restul sumei. “Pentru prima jumatate a acestui an noi avem obligatia sa finantam cu aproximativ 200 de milioane din suma totala de 400 de milioane. Acest lucru va fi realizat.” a declarat seful Executivului.
Primul-ministru a apreciat ritmul lucrarilor si a declarat ca exista perspective ca primul tronson din autostrada, de 25 de kilometri, in judetul Cluj, sa fie gata anul acesta.
Premierul Tariceanu considera un beneficiu faptul ca in lucrarile de pe santier este implicata si forta de munca din zona, precum si faptul ca reprezentantii firmei Bechtel au facut demersuri pentru a aduce in tara muncitori care acum sunt in Spania si Italia.