UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 14 aprilie 2008

Sondaj CLC si CJC

Potrivit ultimului sondaj de opinie, Emil Boc şi PD-L câştigă în trei locuri: la Primăria Cluj-Napoca, în Consiliul Local Cluj şi majoritatea relativă în cel Judeţean. Marius Nicoară are prima şansă pentru încă un mandat în fruntea Consiliului Judeţean. Mai sunt 45 de zile până la alegeri.
Emil Boc îşi asigură o victorie confortabilă din primul tur de scrutin al alegerilor locale din 1 iunie, relevă datele unui sondaj de opinie efectuat, în perioada 5-9 aprilie în Cluj-Napoca. Partidul primarului-preşedinte, PD-L, se desprinde în câştigător şi la Consiliul Local, şi la cel Judeţean, adunând aproape jumătate din opţiunile de vot ale locuitorilor municipiului Cluj-Napoca. Preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean, Marius Nicoară, este prima opţiune a clujenilor pentru un nou mandat, cel puţin până la această oră. Emil Boc, actual primar al municipiului Cluj-Napoca, ar obţine, conform sondajului, 76% din intenţiile de vot ale subiecţilor cercetării sociologice care şi-au manifestat o opţiune de vot. Poziţia secundă, în intenţia de vot, o ocupă candidatul maghiar – 10%. (Autorii sondajului nu au testat separat un candidat UDMR şi un candidat PCM – n. red.). In sondaj mai apare Vasile Puşcaş (PSD), cu o intenţie de vot de 7%, şi Gheorghe Funar (PRM), cu 4%. Trebuie precizat că studiul sociologic a fost efectuat anterior anunţării candidaţilor PSD şi PNL pentru Primăria Cluj-Napoca, respectiv a consilierului local Remus Lăpuşan şi a cardiologului Manuel Chira. PD-L, majoritatea în Consiliul Local
Partidul condus de Emil Boc ar obţine, conform sursei citate, singur majoritatea în Consiliul Local. Astfel, dintre cei care vor participa la vot şi vor vota, 51% şi-au manifestat intenţia de a vota cu PD-L.

La mare distanţă se află UDMR (15%), PSD (14%) şi PNL (13%). PRM şi PIN ar obţine, la alegerile pentru Consiliul Local, 2%, respectiv 1% din intenţiile de vot ale celor intervievaţi. Trebuie precizat că 27% dintre cei intervievaţi sunt, în continuare, nehotărâţi.

Nicoară, urmărit de Tişe şi Soporan
Conform studiului sociologic citat, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, actualul lider al forului, liberalul Marius Nicoară, ar obţine 40% din voturile clujenilor care şi-au exprimat intenţia de a participa la scrutin şi de a vota.
Dintre aceştia, 25% ar vota pentru candidatul PD-L, Alin Tişe, iar pentru cel social-democrat, Vasile Soporan – 22%. Pentru candidatul UDMR, Mate Andras Levente, ar vota 9% din cei intervievaţi, iar pentru candidatul PNŢCD, Radu Sârbu – 5% dintre locuitorii municipiului care au făcut obiectul studiului.

Acelaşi pluton secund
PD-L ar fi aproape de a obţine majoritatea şi în forul judeţean, 45% dintre cei intervievaţi manifestându-şi această opţiune de vot. Plutonul al II-lea este format din trei formaţiuni politice aflate la opţiuni de vot relativ apropiate: PNL – 17%, UDMR – 15% şi PSD – 13%. Conform sondajului, PRM ar obţine 4%, iar PIN, 2%. Sondajul de opinie a fost efectuat în municipiul Cluj-Napoca, pe un eşantion de 1.244 de persoane cu drept de vot.

Lista PD-L pentru Consiliul Local Cluj
Florin Stamatian este primul pe lista PD-L pentru Consiliul Local, stabilită aseară în Biroul Permanent Municipal al partidului.

Poziţia secundă este ocupată, conform surselor noastre, de Sorin Apostu, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei. Urmează, în ordine, Radu Moisin, directorul adjunct al Poliţiei Comunitare, Adrian Popa, viceprimarul provenit de la PNL, consilierii locali Nicoleta Postolache şi Adrian Gurzău.

Ioan Suciu este pe poziţia a şaptea. Consilierii locali Ionică Pop (fost PSD), Petru Pântea (fost PRM), Horea Florea (fost PNL ), Mircea Petric (fost PRM,PC) şi Mihai Sandu (fost PRM,PC) au fost validaţi pe următoarele poziţii.
Intrebarea mea este:cum vor conduce municipiu acesti consilieri? care de-a lungul timpului au fugit numai dupa "ciolan",cum spunea dep P Calian care la urma urmei a fugit si el dupa ciolan.
Daca PD-L-ul nu ar castiga primaria mun. Cluj pun pariu ca acesti consilieri ar fugi la partidul aflat la "ciolan".Oare din acest mandat se va sfarsi cu traseismul politic?