UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 18 aprilie 2008

Fondurile suplimentare pentru farmacii epuizate repede

Farmaciile din Cluj-Napoca au rămas fără fonduri pentru eliberarea medicamentelor compensate, a precizat Crina Grozav, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj.
Ea a explicat că, până în această lună, CJAS Cluj a încheiat acte adiţionale cu farmaciile clujene. “De la începutul anului, pentru fiecare lună, au fost încheiate acte adiţionale la contractul încheiat anul trecut pentru medicamentele gratuite şi compensate”, a adăugat Grozav.

Astfel, farmaciile au primit în fiecare lună 1/12 din bugetul alocat anul trecut medicamentelor compensate şi gratuite. “în luna aprilie, CJAS Cluj a primit de la Ministerul Sănătăţii Publice 7.600.000 de lei pentru medicamentele compensate. La această sumă s-au adăugat încă 700.000 de lei, bani primiţi la începutul acestei săptămâni”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS Cluj, care a mai precizat că miercuri după-amiază a primit semnale că s-au epuizat fondurile în farmaciile din Cluj-Napoca.

In judeţul Cluj, mai există fonduri la farmaciile din comunele din oraşele Huedin, Dej şi Turda, precum şi în mai multe sate. “Nu e deloc roză situaţia. Nici suplimentarea nu a ajuns, decât pentru trei zile”, a explicat Grozav. Potrivit acesteia, în prezent conducerea CJAS Cluj analizează situaţia şi încearcă găsirea unor soluţii.

Reprezentanţii CJAS mai spun că la sfârşitul acestei luni se vor rezolva problemele, deoarece pe 30 aprilie trebuie finalizate contractele cu farmaciile care eliberează medicamente gratuite şi compensate.
Si distribuitorii de medicamente au intrat azi in greva de avertizment,datorita faptului ca desi euro a avut unele oscilati pretul medicamentelor a fost acela-si ,inregistrandu-se pierderi pentru medicamentele din import.Distribuitorii de medicamente au anuntat ca vor continua cu greve de cate 2,3 zile pe saptamana pana cand se vor rezolva problemele.