UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 19 martie 2008

SI austieci cu ochii pe Cluj

Clujul este un oraş important pentru companiile austriece interesate de investiţii, a declarat ieri Martin Eichtinger (foto), ambasador al Republicii Austria în România.
“Clujul este un oraş important, este un oraş universitar şi multicultural. E impresionant sã ai 100.000 de studenţi. În plus, Clujul este un oraş unde se vorbesc multe limbi strãine, lucru foarte important pentru companiile austriece”, a explicat ambasadorul.
Austria este unul dintre cei mai importanţi investitori din România, iar în Cluj existã înregistrate în jur de 400 de companii cu capital austriac.
“Companiile mari din Austria sunt deja aici. Vin şi întreprinderile mici şi mijlocii. Companiile care au investit aici nu au venit ca sã producã cu salarii mici şi sã exporte, ci au venit fiindcã sunt interesate de piaţa româneascã. Apoi, este bine cã vin bani europeni în România”, a precizat Eichtinger.
Acesta a fost prezent la Cluj cu prilejul aniversãrii a cinci ani de existenţã a Bibliotecii Austria, manifestare organizatã de Universitatea Babeş-Boyai.