UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 31 martie 2008

Nicoara s i a anuntat candidatura la CJC


Marius Nicoara si-a anuntat ieri oficial candidatura la un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean, ocazie cu care a prezentat o strategie de dezvoltare a judetului pentru urmatorii ani.
Modernizarea si extinderea Aeroportului International Cluj-Napoca face parte din strategia de dezvoltare anuntata de Marius Nicoara
Actualul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Marius Nicoara, si-a prezentat ieri, o data cu anuntul oficial de a se angrena in cursa pentru un nou mandat, o strategie pentru dezvoltarea judetului pe urmatorii ani. „Este vorba de un document sintetizat in 15 pagini, in care sint abordate principalele probleme pe care Clujul le va avea de rezolvat in urmatorii ani, un document elaborat cu specialisti in domeniu“, a spus Nicoara. El a anuntat ca are informatii potrivit carora in cadrul Ministerului Internelor si al Reformei Administrative se elaboreaza documente care vor schimba statutul judetului. „Se va merge mai mult pe autonomie locala, descentralizare. Atributiile CJ sint mult mai ample“, a mai spus presedintele CJ, adaugind ca institutia judeteana va dobindi unele atributii care in momentul de fata ii apartin prefectului.
Printre capitolele abordate in strategia prezentata ieri de catre Nicoara se numara „Dezvoltarea parcurilor industriale“, „Modernizarea si extinderea Aeroportului International Cluj-Napoca“, „Alimentarea cu apa si extinderea canalizarilor in judet“, „Modernizarea si dezvoltarea retelei de drumuri“ si „Educatie centrata pe dezvoltarea carierei“. Presedintele CJ a anuntat ca in ceea ce priveste infrastructura exista un program gindit pina in 2025, la fel si pentru dezvoltarea canalizarii cu apa sau pentru aeroport, pina in 2017.
Liberalul a mentionat „Zona metropolitana“ ca fiind unul dintre cele mai importante proiecte, dar si unul foarte sensibil. „Clujul, daca se extinde haotic, nu va mai functiona. Zilele trecute m-am intilnit cu domnul Grecu, cu care am discutat, in ideea zonei metropolitane, legarea centurilor si a variantelor ocolitoare cu viitoarea autostrada, viitoarele coboriri de pe autostrada, sa se poata iesi si prin Faget“, a mai spus Nicoara. El a sustinut ideea ca in urma finalizarii autostrazii Transilvania se vor dezvolta si orasele din apropierea ei, cum ar fi Cimpia Turzii, Turda si Huedin, si ca trebuie pus accentul pe sprijinirea zonei Gherla-Dej.
In ceea ce priveste noua arena „Ion Moina“, aceasta nu a fost luata in vedere in strategia lui Marius Nicoara, intrucit „e un proiect pe care il consider inceput, licitat si care va fi continuat“. „Mizez mai mult pe ideea reluarii licitatiei, intrucit daca atacam in instanta decizia luata s-ar putea sa dureze mai mult decit daca am organiza o licitatie noua. Am lasat departamentul juridic sa faca pasii pe ambele variante sa vedem care e mai rapida. Proiectul va fi pus pe sine pina la sfirsitul mandatului meu si apoi va continua de unul singur“, a mai spus Nicoara. Privitor la Aeroport, conform presedintelui CJ, este prevazuta extinderea acestuia, iar constructia terminalului Cargo va incepe in 2009, „poate chiar mai curind daca piata va cere acest lucru“. „Proiectarea se va face in acest an, e probabil ca si licitatia. Estimam ca in 2012 sa avem peste 2,2 milioane de pasageri pe an“, a mai spus Nicoara.
PNL isi anunta candidatii
Conform presedintelui CJ Cluj, Marius Nicoara, pina la jumatatea acestei saptamini se vor finaliza listele cu candidatii pentru alegerile din aceasta vara. „Vom face tot posibilul ca in aceasta saptamina sa finalizam calculele si sa facem un anunt cu candidatii nostri in judet“, a anuntat Nicoara. Prezent la anuntarea oficiala a candidaturii actualului presedinte al CJ, senatoarea liberala Norica Nicolai a subliniat faptul ca vor lansa in cursa pentru primaria resedintei de judet un candidat incomod pentru adversarii politici. Nicolai a mai spus ca tinta PNL este acumularea a 20-25% din voturile electoratului. „In aceasta campanie electorala nu se vor vota stegulete si brichete, ci manageri adevarati si oameni de valoare. Noi mizam pe oameni care pe parcursul unui mandat sa concretizeze cel putin un proiect de anvergura“, a mai spus Norica Nicolai, subliniind importanta atragerii fondurilor europene.