UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 16 februarie 2008

Vicele Popa şi consilierii liberali, lăsaţi la vatră

Biroul Permanent Teritorial al PNL Cluj a validat ieri componenţa conducerii PNL Cluj-Napoca, prezidată de deputatul Horea Uioreanu.
“Este un Birou Permanent Local (BPL) interimar, format, conform statutului, din 11 oameni, pe care l-am gândit din persoane foarte noi în asemenea funcţii, dar cu probitate profesională deosebită, urmând ca în săptămânile următoare să se mai facă şi alte cooptări. Am şi început o discuţie cu consilierii locali şi cu viceprimarul, dar a fost o problemă de timp că nu m-am putut întâlni cu el”, ne-a declarat Horea Uioreanu (foto), precizând că nu există o limită la numărul de cooptări.

Şi liderul interimar al PNL Cluj, Marius Nicoară, a insistat pe cooptarea consilierilor. “Consilierii locali au fost contactaţi, urmează să fie cooptaţi în măsura în care vin alături de angajamentele noului birou”, a declarat Marius Nicoară.
Fără obiectiv la municipiu
“Nu s-a trasat nici un obiectiv din partea Biroului Permanent Teritorial (BPT) al PNL Cluj, obiectivul în alegeri urmând să-l stabilească biroul interimar de la municipiu, în şedinţele următoare.

Astăzi (ieri – n. red.) avem o primă şedinţă organizatorică pentru Adunarea Generală de mâine, care, deşi a fost convocată, nu s-a rezervat sala, deci, practic, va trebui să o anulez. Am primit o scrisoare de la Casa de Cultură a Studenţilor (unde a fost convocată prima Adunare Generală, săptămâna trecută, declarată nestatutară din lipsa cvorumului – n. red.) că sala este ocupată, deci va trebui s-o amânăm”, a declarat liderul interimar al PNL Cluj-Napoca.

La şedinţa de validare a noului BPL, Nicolae Păun (tatăl consilierului local Ciprian Păun), membru al BPT, a reclamat faptul că nu a fost cooptat nici un consilier local şi nici nu s-a stabilit un obiectiv în alegerile locale. “Când apare un birou municipal fără nici un consilier local înseamnă că avem o problemă”, a precizat Păun.
Consilierii refuză
Fostul vicepreşedinte al PNL Cluj-Napoca, Horea Florea, consilier local, a declarat că nu a fost contactat de nimeni pentru o eventuală cooptare în BPT interimar. “Nu m-a contactat nimeni, dar nici nu o să pot accepta o asemenea invitaţie la cooptare, pentru că nu mă pot angaja să duc organizaţia de la 9%, cât avem acum, la 27%, cât a spus preşedintele Nicoară că era pe vremea când PNL Cluj-Napoca era condus de Horea Uioreanu”, ne-a declarat Horea Florea.
La rândul său, liderul consilierilor locali ai PNL Cluj-Napoca, Ovidiu Turdean, fost vicepreşedinte al organizaţiei, ne-a declarat ieri că a discutat cu Uioreanu despre cooptarea sa în noul BPL interimar, însă a declinat oferta.
“Am discutat, telefonic, cu Horea Uioreanu şi i-am spus că nu vreau să fac parte din birou în această formulă. în primul rând, eu am fost ales de organizaţie, iar apoi, atât timp cât am fost sancţionat pentru rezultatele slabe, e o chestiune de obraz să nu accept să fac parte din conducere”, a replicat Turdean.
Fostul preşedinte al PNL Cluj-Napoca, viceprimarul Popa, a refuzat la rândul său să facă parte din noul BPL. “Mi se pare o mojicie din partea lui Uioreanu, după ce şi-a pus zece oameni de-ai lui să mai cheme cinci-şase de decor. Asta e politică ieftină făcută de şmecheraşi foşti bişniţari. Mulţumesc, nu”, a declarat Popa.
Obiectivul PNL Cluj: 18%
“Am refăcut marea majoritate a birourilor în localităţile în care rezultatele au fost sub media judeţenă la euroalegeri. Am validat astăzi (ieri – n. red.) peste 20 de birouri interimare. Urmează ca în şedinţa din 22 februarie, când vor fi şi candidaţii la funcţiile de primari stabiliţi, să fixăm obiective pentru fiecare organizaţie în parte, pentru că nu putem, de exemplu, la Moldoveneşti să punem aceeaşi ţintă ca la Cluj.
Fiecare comună şi oraş au specificul lor”, ne-a declarat Nicoară. Liderul PNL Cluj a afirmat că o eventuală neîndeplinire a obiectivului poate atrage sancţiuni. “Obiectivul nostru este să obţinem 17-18% cel puţin, pe judeţul Cluj, deşi, personal, mi-aş fi dorit un obiectiv mai ridicat”, ne-a declarat Nicoară. El a precizat că, în cazul neîndeplinirii obiectivului, conducerea centrală va fi cea care va hotărî dacă vor fi sancţiuni.
Componenţa Biroului Permanent Local interimar
Biroul Pemanent Teritorial interimar al PNL Cluj a adoptat următoarea componenţă a Biroului Permanent Teritorial Local interimar al PNL Cluj-Napoca: preşedinte, Horea Uioreanu deputat; vicepreşedinţi: Lucia Morariu, secretar de stat Ministerul pentru IMM, Turism şi profesii liberale, Manuel Chira, medic primar Institutul Inimii, Florin Brudaşcă, profesor universitar USAMV, şi Sava Alexandru, inginer, director ARR Cluj; membri: Cristea Ioan Florin, avocat, Moga Sebastian, director adjunct Loteria Română Cluj, Groza Cristian, director adjunct CFR Cluj, Teaha Mihai, avocat, secretar-trezorier al BPM, Gheduţ Silviu, preşedinte TNL Cluj-Napoca, Boar Roxana, preşedinte OFL Cluj-Napoca; supleanţi: Teo Peter jr., artist, Iuga Gavrilă, inginer, Lupuşor Călin, administrator firmă, Drădiciu Florin, director.