UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 17 februarie 2008

UDMR-ul exagereaza iar!!!

UDMR consideră că proclamarea independenţei Kosovo este o consecinţă firească a schimbărilor survenite în Europa Centrală şi în Balcanii de Vest, conform unui comunicat al Uniunii, remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX, în care se precizează că România "nu trebuie să amâne recunoaşterea" provinciei.

"Proclamarea independenţei Kosovo survine după o perioadă dureroasă, plină de suferinţe, care nici nu mai oferea altă soluţie pentru reglementarea situaţiei. Tocmai de aceea, Uniunea Democrată Maghiară din România consideră că ţările lumii trebuie să recunoască noul stat născut în acest fel. Nici ţara noastră, România, nu trebuie să amâne recunoaşterea Kosovo", se spune în comunicatul semnat de preşedintele UDMR, Marko Bela şi preşedintele executiv, Kelemen Hunor.

UDMR îşi exprimă speranţa "că sârbilor care trăiesc în minoritate în Kosovo, li se vor asigura pe deplin drepturile individuale şi colective necesare pentru dăinuirea lor pe pământul natal".

"Maghiarii din România urmăresc în mod firesc cu atenţie deosebită conflictele etnice din lume, şi am fost atenţi şi la istoria contemporană a fostei Iugoslavii. Învăţătura cea mai importantă a acestei istorii este că intoleranţa majorităţii, intoleranţa etnică, naţionalismul extremist pot incendia uşor o regiune întreagă", se mai consemnează în comunicatul UDMR.
UDMR se pronunţă "pentru soluţionarea problemelor etnice trebuie căutate instrumentele politice paşnice" şi salută "participarea activă a Uniunii Europene în căutarea de soluţii pentru Kosovo".
În acelaşi timp, UDMR remarcă faptul că "statele Europei au creat, în acest sens, un precedent, deoarece de acum înainte ele nu se mai pot deroba nici de reglementarea altor probleme etnice nesoluţionate".
Premierul din Kosovo, Hashim Thaci, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că a convocat o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a vota independenţa provinciei sârbe, relatează AFP.
O sa patim si noi acela-si lucru...Marko B exagereaza,maine poimane ma trezesc ca trebuie sa invat sa vorbesc si in maghiara la mine in tara.
DE ACEASTA DATA SUSTIN PROIECTUL SEN. FUNAR DE A DA PRIME DE PLECARE UNGURILOR DIN ROMANIA DECAT SA II AUD CU AUTONOMIA LOR.