UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 18 februarie 2008

EVIDENT CA MAGHIARI AU IESIT IN STRADA

Un grup de aproximativ 70 de persoane aparţinând minorităţii maghiare s-a adunat în jurul orei 21.30 în zona centrală a Clujului, în zona statuii lui Matei Corvin.
De acolo, grupul s-a deplasat spre consulatul maghiar, care are sediul pe latura Pieţei Unirii din spatele statuii lui Matei Corvin, şi spre Casa Matei. Maghiarii au purtat pancarde pe care se putea citi în limba română "Felicitări, Kosovo" şi "Autonomie pentru secuii din Ardeal". O parte a pancardelor afişate era în limba maghiară.

Potrivit surselor noastre din Jandarmeria Cluj, jandarmii, în număr extrem de mare, şi-au făcut apariţia la scurt timp după începerea manifestaţiei de solidaritate prilejuită de declararea independenţei provinciei Kosovo.

Prezenţa în număr mare a forţelor de ordine atestă faptul că autorităţile au primit informaţii din timp cu privire la intenţia maghiarilor de a manifesta pentru autonomie după modelul Kosovo.
între maghiari a putut fi zărit şi liderul ultra-naţionalist Miklos Patrubany, preşedintele Organizaţiei Maghiarilor de Pretutindeni.