UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 18 februarie 2008

Disidenţii PLD de Turda au mers la Gigi Becali

Grupul PLD din Turda şi comunele arondate, care a refuzat să se înscrie în PD-L odată cu fostul lider, a decis să se înscrie sub flamura “războinicului luminii”, Gigi Becali.
Astfel ei şi-au atins principalul scop care le era pus sub semnul întrebării în partidul lui Boc, PNG garantându-le foştilor lideri PLD din mediul rural susţinerea candidaturilor la primării.

“Ne-a venit o echipă mare, practic organizaţiile întregi din Turda, Tureni, Triteni, Aiton, Ceanu Mare şi Ploscoş. Mâine vom avea o şedinţă de Birou Judeţean, unde vom definitiva negocierile cu ei. Le vom oferi posibilităţi bune, funcţii de vicepreşedinţi la judeţ, unii chiar preşedinţi de organizaţii, acolo unde au avut, la euroalegeri, rezultate mai bune ca mine, le vom da să semneze adeziuni, legitimaţii”, a spus preşedintele PNG Cluj, Pompiliu Manea.

El a confirmat şi candidaturile oferite noilor veniţi. “Fără discuţie, dacă sătenii îi iubesc, dacă sunt cinstiţi, harnici, corecţi, vrem să-i punem pe funcţiile şi locurile cele mai eligibile, de consilieri, primari, viceprimari, nu-i luăm în partid ca a cincea roată la căruţă”, a declarat Manea. El a mai anunţat două achiziţii importante pentru PNG Cluj.

“La Turda, exista Partida Romilor, cam 200 de persoane, i-am luat pe toţi. De asemenea, la Dej, un inginer a venit împreună cu o fundaţie de calificare profesională şi achiziţiile nu se vor termina aici”, a afirmat Manea. Liderul grupului de la Turda, Nicolae Surdea, era extrem de mulţumit. “Am mers toţi, în echipă, cam 150 de oameni. în ultima vreme am primit mai multe propuneri, de la conservatori, de la partidul lui Talpeş, dar am muncit prea mult ca s-o luăm iar de la zero. PNG le-a garantat tuturor celor de la sate candidatura la Primărie şi mie şi lui Prundaru, locuri eligibile la Consiliul Local din Turda, dar Prundaru nu vrea să candideze”, a spus Surdea.

El nu a uitat nici generozitatea noului lor şef de partid. “Am rămas toţi surprinşi că domnul Becali ne va da bani, insigne de aur. El nu e ca alţii care adună bani de la partid, el dă bani, aici munca e răsplătită”, a spus Surdea. ªi el a lăudat cealaltă achiziţie PNG din Turda. “Organizaţia s-a întărit cu cei aproximativ 150 de romi din colonia de ciment. Ăştia, de regulă, au cam bulversat rezultatele alegerilor în Turda”, a spus Surdea.

Deşi partidul lui Becali şi-a anunţat deja candidaţii la primăriile din mediul urban, în Cluj-Napoca, numele candidatului rămâne, încă, o surpriză. “Sincer, în acest moment, avem trei persoane, dar încă n-am hotărât nimic. într-adevăr, Ionuţ Ţene e unul dintre ei, are habar de Primărie, pentru că lucrează acolo, dar pentru a candida trebuie să ai şi averea necesară, partidul te ajută, dar trebuie să te ajuţi şi singur”, a declarat Manea. Potrivit surselor noastre, a doua persoană pe listă este Marius Cenan, om de afaceri în domeniul construcţiilor, însă marele favorit este o a treia persoană, al cărei nume este păstrat, deocamdată, ultrasecret.