UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 7 februarie 2008

Băsescu: PSD "influenţează major" deciziile premierului Tăriceanu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că, în momentul de faţă, PSD influenţează major deciziile premierului Călin Popescu Tăriceanu, prin Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc - via Bogdan Olteanu şi prin Mircea Geoană.

Băsescu a spus că, din punctul său de vedere, clasa politică este ca "o zoaie pe un geam".

"Uneori ai senzaţia că este ca o zoaie pe un geam. Geamul casei ăsteia care este România, când dai să te uiţi, e plin de zoaie, nu vezi bine nici afară şi nici de afară în casă", a spus Băsescu, referindu-se la clasa politică.

El a amintit, în sprijinul afirmaţiei sale, reacţia clasei politice, în Parlament, la citirea raportului prin care şeful statului a condamnat comunismul

"Au soluţii pregătite şi pentru pierderea alegerilor, cum să menţină un Guvern dar să nu aibă preşedintele implicat", a spus Băsescu.

Întrebat de moderator când crede că vor avea loc alegerile generale, Băsescu a spus că organizarea alegerilor ţine de Guvern.

"Sunt convins că aşa cum va stabili PSD-ul, premierul va fi extrem de supus", a spus Băsescu.

El a repetat că Tăriceanu va fi supus solicitărilor PSD.

"În mod deosebit ce-i va cere domnul Iliescu, ce va cere domnul Adrian Năstase, va fi foarte supus. Sigur, Geoană va fi interfaţa care uneori va comunica. Dar Iliescu conduce, cum a condus şi pe vremea lui Constantinescu, Guvernul", a spus Băsescu.

"În momentul de faţă PSD-ul, prin domnul Iliescu, prin Hrebenciuc via Bogdan Olteanu, prin Mircea Geoană, influenţează major deciziile premierului Călin Popescu Tăriceanu. O spun cu toată responsabilitatea unui şef de stat. Este modul de exercitare netransparentă a puterii politce într-un stat democratic", a mai spus Băsescu.
PACAT CA PANA ACUMA NU A PREA POMENIT DE CUSCRU HREBENCIUC...SAU O FI UITAT CA SUNT CUSCRI:)))