UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 19 februarie 2008

Băsescu: Dispreţul marilor redacţii pentru politica externă este mare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Realitatea TV, că ziariştii acreditaţi la Cotroceni nu sunt interesaţi de politica externă, domeniu care este dispreţuit de marile redacţii.
"La noi speculaţiile pe politica externă au mers departe. Este un dispreţ formidabil pentru a şti cum se face politica externă, în raport cu părerile docte pe care le văd la tot felul de analişti, care habar n-au despre ce-i vorba, dar trec drept mari specialişti în politica externă şi acest lucru se întâmplă pentru că, deşi iau ziarişti în fiecare deplasare, nu sunt interesaţi de politica externă, nici nu este specialitatea lor politica externă, dar sunt acreditaţi la Cotroceni şi se pare că dispreţul marilor redacţii pentru politica externă e destul de mare. De asta nu se înţelege", a spus Băsescu.
El a făcut această declaraţie, întrebat cum crede că poate fi înţeleasă de populaţie poziţia României legată de Kosovo, în condiţiile în care aceasta este contrară celei exprimate de SUA, stat cu care avem un parteneriat strategic, şi similară celei a Rusiei.