UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 27 ianuarie 2008

Zero dosare Palocsay înaintate spre validare

Reprezentanţii Prefecturii au anunţat că nu au primit spre validare nici un dosar de retrocedare pentru cele 166 de hectare din Livada Palocsay, administrate de Staţiunea de Cercetare Pomicolă Cluj.
“La şedinţa de ieri s-au luat în discuţie alte dosare în baza Legii nr. 247/2005 primite din partea Comisiei Locale Băişoara, respectiv Săvădisla. Acestea din urmă vizează terenurile de pe traseul Autostrăzii Transilvania din satul Stolna.

în urma solicitării lansate de prefect în luna noiembrie a anului trecut, la întâlnirea de la Huedin, referitor la zonele necooperativizate sau parţial cooperativizate din zona de munte, s-au trimis 55 de dosare care au fost validate. Per total, în urma acestui demers s-au validat 198 de dosare”, au precizat reprezentanţii Prefecturii.

De asemenea, tot ieri au mai fost validate alte 34 de dosare primite din partea mai multor comune clujene şi au fost anulate administrativ 31 de titluri de proprietate, din cauza numelor greşite înscrise, amplasamentelor trecute eronat sau confuziilor la numerele parcelelor de teren înscrise în documente.

“în ceea ce priveşte terenurile de la Palocsay, după retrimiterea dosarelor către Comisia Locală în data de 16 ianuarie pentru completare, Comisia Judeţeană nu a primit la şedinţa de astăzi (vineri – n. red.) nici un dosar completat spre validare”, a explicat prefectul Călin Platon, cel care prezidează Comisia Judeţeană.

Acesta a menţionat că a solicitat reprezentanţilor Agenţiei Domeniilor Statului să prezinte până la sfârşitul săptămânii viitoare o situaţie la zi a rezervei de teren disponibil la nivelul judeţului Cluj, pe localităţi şi pe deţinători, astfel încât Comisia Judeţeană să poată decide ulterior asupra posibilităţilor de atribuire a terenurilor rămase către cei îndreptăţiţi.

Preşedintele Comisiei Locale de Fond Funciar, viceprimarul Boros Janos, a explicat că la nivelul Camerei Agricole se lucrează cu revendicatorii la completarea dosarelor şi că, probabil, săptămâna următoare vor fi înaintate spre validare Comisiei Judeţene zece sau chiar mai multe dosare.