UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 29 ianuarie 2008

P C - Filialele, împărţite după Congres

După tensiunile de duminică, de la Congresul PC, când noul preşedinte al partidului a fost ales în persoana Danielei Popa, ieri părerile venite din filiale erau împărţite.


Preşedintele PC Suceava, Costel Ignătescu, este de părere că alegerea Danielei Popa a fost "foarte statutară", iar preşedintele de la Bihor, Traian Bodea, consideră că nemulţumirile de la Congres se vor stinge în câteva zile, adăugând că "în fiecare partid există persoane care încearcă să-şi câştige poziţia prin forţă", iar Anghel nu trebuia "să facă scandal". Conservatorii harghiteni "sunt mândri" că vor fi conduşi de o femeie. Filiala PC Timiş consideră că Popa a fost aleasă democratic, iar PC Botoşani este de părere că alegerile "s-au făcut corect". Conservatorii maramureşeni vor susţine echipa condusă de Daniela Popa, ca şi cei din Ilfov, Constanţa, Brăila. Nemulţumiţi că nu a fost şi turul doi la alegeri s-au declarat cei de la organizaţiile Sibiu, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Dolj, iar organizaţia de Hunedoara va avea o şedinţă pentru a afla dacă sunt nemulţumiri legate de Congres.


CRITICI. Preşedintele PC Sălaj, Augustin Precup, a declarat că la congresul PC de duminică "s-a votat ca în Piaţa Obor" şi că liderul PC a fost ales într-un mod "mojic", statutul fiind încălcat "în mod grosolan". Omologul său de la Bistriţa Năsăud, Ionel Tompa, a afirmat la rândul său că nu o recunoaşte pe Daniela Popa ca lider al PC, întrucât desemnarea ei în această funcţie s-a făcut cu încălcarea statutului partidului. Comportamentul celor care s-au manifestat zgomotos duminică va fi analizat de Comisia de etică şi litigii, care va propune măsurile care se impun, după cum a declarat pentru Rompres secretarul general al PC, Codruţ Şereş.