"Am mers pe un minim de risc. De ce să existe o situaţie controversată?", a declarat, Dăianu, marţi, agenţiei MEDIAFAX.
El a arătat că poziţia de membru în Consiliul de Supraveghere al BCR nu era incompatibilă cu funcţia de europarlamentar.
Dăianu a mai spus că şi-a depus demisia înainte de Crăciun.
La scrutinul din 25 noiembrie, Dăianu a fost ales europarlamentar din partea PNL, unde a figurat pe poziţia a doua pe lista de candidaţi, după Renate Weber.
În luna septembrie 2005, Daniel Dăianu a fost ales preşedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR, poziţie pe care a păstrat-o până la finalizarea privatizării băncii, în toamna anului trecut. După preluarea BCR de către grupul austriac Erste Bank, fostul ministru al Finanţelor a acceptat să rămână membru în Consiliul de Supraveghere.
Consiliul de Supraveghere este format din şapte membri, din care cinci poziţii revin Erste Bank şi două celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF). În prezent, doar acţionarul majoritar este reprezentat în CS, SIF-urile neajungând încă la o înţelegere privind cei doi reprezentanţi.
Preşedintele Consiliului este Andreas Treichl, preşedinte al Erste Bank, iar din forumul de supraveghere mai fac parte Peter Kisbendek - vicepreşedinte CS, Herbert Juranek (membru) şi Bernhard Spalt (membru).