UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 26 decembrie 2007

Tăriceanu aşteaptă ca Băsescu să îndeplinească "formalitatea" numirii Noricăi Nicolai la Justiţie

Tăriceanu aşteaptă ca Băsescu să îndeplinească
Tăriceanu aşteaptă ca Băsescu să îndeplinească "formalitatea" numirii Noricăi Nicolai la Justiţie
Premierul Călin Popescu Tăriceanu aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să îndeplinească "formalitatea" semnării decretului de numire a Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, anunţând, luni, că, personal, a încheiat procedurile normale în astfel de situaţii.

"Eu i-am avansat nominalizarea, conform procedurilor normale, preşedintele trebuie să facă formalitatea să semneze decretul de numire", a răspuns Tăriceanu unei întrebări a presei pe această temă.

Solicitat în continuare de presă să comenteze motivul pentru care şeful statului întârzie să semneze decretul de numire a Noricăi Nicolai la conducerea Ministerului de Justiţie, Tăriceanu a răspuns : "Prefer să îl întrebaţi pe dânsul".

Propunerea de numire a Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, în locul lui Tudor Chiuariu care a demisionat, a fost transmisă de premierul Tăriceanu la Preşedinţie la jumătatea lunii decembrie, fără ca şeful statului să fi semnat până în prezent decretul de numire.

Nominalizarea Noricăi Nicolai la conducerea Ministerului Justiţiei a fost decisă în BPC al PNL, cu 28 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă".