UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 17 noiembrie 2007

Daniel Daianu va sustine interesele Romaniei in UE

Daniel Daianu va sustine interesele Romaniei in UE

Daniel Daianu va sustine interesele Romaniei in UE
Galerie Foto

Cluj: Daniel Daianu pledeaza pentru increderea in moneda nationala si pentru sustinerea intereselor Romaniei in UE

Daniel Daianu candidatul PNL la alegerile pentru Parlamentul European, fost ministru al Finantelor, s-a aflat, joi, 15 noiembrie, la Cluj-Napoca, unde s-a intalnit cu presa, cu studentii clujeni si cu o serie de oameni de afaceri clujeni.

Daniel Daianu a declarat faptul ca mai rau decat o eventuala inflatie marita, in anul 2008, si decat faptul ca ne aflam in al doilea an de derapaj inflationist, ar fi ca romanii sa-si piarda increderea in moneda nationala. Candidatul liberal a aratat ca si deprecierea vizibila a leului face parte din tolba de instrumente de ajustare a economiei si a amintit ca el, personal, nu a salutat, la momentul respectiv, aprecierea monedei nationale. 'Noi am deplans si o apreciere puternica a leului. Eu nu am salutat-o, pentru ca este ca un drog pe care unii il iau. Importam aparent ieftin, consumam mai mult decat ne permite plapuma. Deprecierea este reversul medaliei si face parte din instrumentele de ajustare a economiei. Mai dai un balon de oxigen producatorilor, mai descurajezi importul', a spus Daianu. El a mai explicat ca asa cum BNR a intervenit la un moment dat pentru a influenta mersul ascendent al monedei, poate sa intervina la un moment dat si in cazul deprecierii.

Daniel Daianu a avertizat si asupra curentelor din cadrul Uniunii Europene care ar putea conduce la restructurarea bugetului comunitar si ar putea afecta proiectele de dezvoltare ale Romaniei. 'Exista curenti de presiune, exista demersuri la nivel inalt in tari puternice din Uinune, care nu numai ca imping catre o restructurare a bugetului comunitar, dar ceea ce conteaza mai mult pentru Romania, pot modifica bugetul Uniunii prin diminuarea fondurilor structurale, de coeziune si ajutorul regional', a mai spus Daniel Daianu. El a recomandat celor care sustin interesele Romaniei sa aiba o pledoarie facuta in asa fel incat sa fie nu numai convingatoare, ci sa si intuiasca aceste tendinte si actiunile partenerilor din UE.