UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 7 iulie 2012

BASESCU SUSPENDAT!!!

"Cererea de suspendare împotriva lui Traian Băsescu este mandatul moral dat USL de românii care au strigat in Piața Universității: „Jos Băsescu”. De romanii care pe 10 iunie au votat USL si care spun la fiecare întâlnire publică : „scăpați-ne de Băsescu”. Traian Băsescu nu mai poate fi președintele României. El trebuie să răspundă la urne, în fața romanilor, pentru abuzul de încredere, abuzul de putere și abuzul contra interesului public.

De ce nu mai poate fi Traian Băsescu președintele României? Este intrebarea cea mai importantă legată de demersul suspendării.

Încălcarea Constituției și argumentele juridice sunt, desigur, motive fundamentale pentru supendare.Traian Băsescu a condus România după principiul: „așa vreau eu.” A abuzat de prerogativele sale constituționale și a încercat să-și subordoneze rând pe rând toate instituțiile statului. S-a substituit primului-ministru, a impus guvernului decizii, a desconsiderat parlamentul și și-a arogat drept de inițiativă legislativă, a făcut vizite nocturne judecătorilor Curții Constituționale.

Dar există chestiuni mult mai grave, care nu sunt scrise în litera Constituției, pe care le resimțim fiecare dintre noi, care ne-au afectat profund viața. Traian Băsescu a abuzat de încrederea și de buna-credință a celor care l-au votat și a celor care nu l-au votat, dar pe care trebuia să-i servească și sa-I reprezinte, in egala masură, cu respect și demnitate. Tot ce au primit în schimb oamenii a fost sfidare, umilință și minciună. Acesta este bilanțul lui Traian Băsescu pentru români după aproape 8 ani. Romania lui Traian Băsescu a ajuns o tara in care nu se mai poate trai, o tara dominata de ură, saracie, dezbinare. "