UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 7 ianuarie 2011

EBA este o “odraslă agramată”

Rectorul UBB Cluj, Andrei Marga, a răspuns dur acuzaţiilor preşedintelui Băsescu. Fostul ministru îl acuză pe preşedintele Traian Basescu de nepotism, pentru ca şi-a trimis “odrasla agramata” în Parlamentul European.

“Ce nepotism mai mare e decat sa-ti faci odrasla agramata reprezentant al Romaniei in Uniunea Europeana (…) El se teme sa nu piarda alegerile si vrea printr-o lege sa aiba agenti electorali. In al doilea rand, sistemul de invatamant a fost stricat mai ales sub mandatul lui Basescu” a declarat actualul rector al UBB pentru Realitatea TV.

Marga îl atenţionează pe Băsescu că multe dintre măsurile luate în mandatul de ministrul în vremea guvernării PNŢCD au fost plagiate de actualii guvernanţi: “Reforma Marga a dus la inchiderea primului capitol de negociere cu UE. Tot ceea ce domnul Basescu evoca sunt reforma Marga. E un plagiat dupa masurile ministerului pe care am avut onoarea sa-l conduc. Nu e nimic nou. Vreau sa-i spun cu mandrie, cu mine la Babes-Bolyai, salariile oamenilor au crescut. El trebuie sa consulte lucrarile celor din Comisia Prezidentiala si sa-i scoata din invatamant pe o parte din cei de acolo care au plagiat.”