UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 21 martie 2010

PRIMARIA CORNESTI , FALIMENT SAU NU?


Primăria Corneşti a ajuns în pragul falimentului. Comuna are datorii de peste un milion de lei, iar salariile angajaţilor nu au fost plătite de mai mult timp. Totodată, lipsa fondurilor a făcut ca partea de cofinanţare pentru un proiect important privind construirea de poduri să nu poată fi asigurată. Primăria comunei Corneşti a înregistrat la finalul anului 2009 plăţi restante de 1.022.136 lei. Autorităţile locale nu au putut plăti carburanţii, prestări servicii cadastru, rechizitele pentru birouri, paza pădurii comunale, salariile angajaţilor , un împrumut pentru investiţii SAPARD şi o serie de lucrări de investiţii.Desi in urma cu un an in timpul campaniei electorale, primarul Dorel Julean se lauda cu realizarile dansului in alte activitati si cu proiectele dansului ce vor fi realizate in acest mandat, am constatat ca intr-un an de zile sa ales cu falimentul primariei.
Desi in campanie sa-u perindat mai multi colegi de ai dansului,ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), Ecaterina Andronescu ,ex presedintele PSD, Mircea Geoana, care a tinut sa acorde fostului invatator din comuna, Legian Rus, o diploma a MECI pentru cei peste 40 de ani de activitate.Dar si de un fost secretar de stat al PSD de la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.
Un proiect mai vechi lasat de fostul primar ,baza sportivă din comuna , care costă şi ea peste 800.000 de lei (aproape 200.000 de euro), va fi construită în acest an, cu finanţare parţială de la bugetul de stat şi completare de la bugetul local. “Deocamdată, aşteptăm după autorizaţia de construcţie şi sperăm ca în martie să putem publica anunţul de licitaţie”, a arătat agentul de dezvoltare locală din cadrul Primăriei Corneşti, Cristina Rus.
Dar cum nu sunt bani la primarie vom bate pasul pe loc.Si sa nu uit sa precizez faptul ca astept sa vad acea cale ferata care va trece prin Barlea cum spunea in campanie domnul primar Julean.
In adresa este si interpelarea domnului deputat Itu cat si raspunul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari.detalii?idi=21792&idl=1
Mai nou se schimba si destinatia scoli din Tioltiuri, in centru pentru batrani.Vom vedea in viitor cum decurg aceste proiecte care merg cam tot in jos, insa pentru realizarea acelui Centru De Batrani in Tioltiuri voi ajuta si eu la punerea in practica a proiectului daca voi fi solicitat mai ales ca va fi un venit suplimentar la comuna si cateva locuri de munca pentru locuitori localiati Tioltiuri.