UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 6 noiembrie 2009

Cum construim România bunului-simţ !?

1
BUN-SIMT INSEAMNA SA NU ITI UITI PARINTIISa nu ii ignori. Sa ai grija de ei, de batranii din jurul tau, pentru ca si ei au avut grija de tine. Ei nu sunt o povara, ci sunt dovada cea mai calda a umanitatii noastre.
2
SPUNETI NU VIOLENTEIUra, violenta, agresivitatea nu rezolva nimic. Te racoresti pe moment, dar atat. Nu poti trai normal intr-o tara in care oamenii se ataca cu ura unii pe altii pe strada, in trafic, pe internet, la televizor, in institutii.
3
NU INCHIDETI OCHII LA FURTURIDin banii publici, din buzunarul celui de pe strada, din bugetul localitatii dumneavoastra, de peste tot. Nu va lasati atrasi de smecheri si de cei care se descurca in afara legii. Ei sunt, totusi, o minoritate.
4
REFUZATI MINCIUNARespingeti ipocrizia. Spuneti mereu adevarul, chiar si atunci cand doare. Iar cand vedeti oameni care mint, nu-i lasati sa mearga mai departe. Tolerand minciuna timp de 20 de ani, am lasat ca politicieni fara bun-simt sa ajunga parlamentari, primari, ministri sau chiar presedinti.
5
NU INSTIGATI LA URA SI LA INTOLERANTANu batranii sunt vinovati de problemele tinerilor, nu cei de la stat sunt vinovati de problemele celor de la privat. Suntem cu totii cetatenii aceleiasi tari. Traim cu totii impreuna. Suntem o singura tara. Trebuie sa invatam sa ne respectam, pentru ca vom trai impreuna si dupa ce alegerile se termina.
6
NU VA MAI GRABITI SA VA IMBOGATITI PESTE NOAPTEAcest mesaj e mai ales catre toti cei care vor sa intre in politica. Lupta noastra trebuie sa fie impotriva saraciei, si nu pentru a face milioane de euro din bani publici. Bunul-simt ne spune ca nu vom reusi luand de la unii - mai mici, mai saraci, mai izolati, si dand doar celor puternici si bogati. Modelul corect este acela in care castigam cu totii, nu doar unii. Suntem o comunitate, nu o jungla.
7
HAIDETI SA NE REZOLVAM PROBLEMELE CU TRECUTULDupa 20 de ani, tot nu stim adevarul despre comunism, despre marile probleme ale tranzitiei, despre marile ilegalitati financiare. Daca nu rezolvam problemele trecutului, le vom repeta la nesfarsit.
8
MODELUL CORECTIn orice societate este cel bazat pe educatie. Pe civilizatie. Pe politete. Pe cultura si bun-simt. Respectati valorile si respingeti mitocania. Doar asa ne pregatim copiii pentru o viata mai buna.
9
VORBITI UNII CU CEILALTICititi, informati-va, schimbati pareri. Dialogul este singura solutie. Traim impreuna si trebuie sa ne intelegem unii cu ceilalti. Chiar daca avem pareri politice diferite, elementele de baza ale societatii trebuie sa ramana aceleasi.
10
AJUTATI-I PE CEI DIN JURUL VOSTRUDin credinta in Dumnezeu, din moralitate, sau din bun-simt. Nu toti au noroc, nu toti au o viata normala, nu toti au o zi buna. Suntem oameni daca ne ajutam unii pe altii. Nimeni nu trebuie sa se simta abandonat de comunitatea din care face parte.
MIZA MEA, IN ACEASTA CAMPANIE, ESTE RETREZIREA ROMANIEI LA VIATA
Eu nu va voi propune o Romanie pasiva. Nu asta e alternativa la Romania agresata si asurzita la galagia de azi. EU VOI PROPUNE O ROMANIE CARE SA LUPTE. O Romanie care sa riposteze in fata nesimtirii. A inselaciunii si a tupeului.

Cei care isi fac cinstit datoria, cei care au bun-simt si respect sunt majoritari in Romania. Infractorii, coruptii, tupeistii si mitocanii sunt minoritari. Dar ei vor continua sa ne domine viata, daca nu luam atitudine. Eu va cer sa va implicati.
Sa reactionati cand vi se face o nedreptate.
Vreau stoparea fenomenului Basescu, cel care a dus la blocajul din ultimii cinci ani si la deziluzia majora pe care o traim cu totii.
Daca facem asta, avem sansa de a schimba ceva in bine.
Doar asa putem spera ca solutiile pentru oameni sa fie unele de bun-simt si doar asa fortam politica sa redevina utila pentru toti.

DAR, PENTRU ASTA, VOI, CEI CARE CITITI ACEST MANIFEST,
VENIŢI LA VOT!