UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 19 octombrie 2009

TNL si OFL la Parlamentul European


Tineretul Naţional Liberal şi Organizaţia de Femei Liberale au participat săptămâna trecută la un seminar la Parlamentul European, organizat de doamna Norica Nicolai, liderul delegaţiei liberale din România în Parlamentul European.
Seminarul a început cu o mica introducere în tainele Parlamentului European şi a continuat cu Tratatul de la Lisabona, care dupa acceptul Cehiei, va trece în sfârşit, dar şi situaţia doamnelor în rândul euro-deputaţilor.
Se pare că votanţii europeni sunt din ce în ce mai liberali şi trimit din ce în ce mai multe femei în rândurile deputaţilor europeni. Din partea aleşilor PNL 80 % sunt doamne, pe lângă Norica Nicolai mai fiind alese şi Adina Vălean, Renate Weber şi Ramona Mănescu. De altfel, anul trecut, Ramona Mănescu a făcut cinste României dupa ce a fost aleasă euro-parlamentarul anului.
În drum spre Bruxelles şi înapoi au fost parcurse 5 tări: Ungaria, Austria, Germania, Belgia şi Cehia.
TNL şi OFL sunt gata pentru o campanie lungă, dar la capatul căreia, candidatul susţinut de ambele organizaţii, Crin Antonescu, o sa devină preşedintele-simbol al românilor şi o să promoveze politica externă de care avem nevoie pentru o ţară europeană aşa cum trebuie să devenim.