UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 13 septembrie 2009

POLITICIENI LA CERSIT VOTURI LA TEBEA


Ediţia din acest an a manifestărilor comemorative de la Ţebea, dedicate lui Avram Iancu, a stat, deopotrivă, sub semnul huiduielilor la adresa unor politicieni, a mesajelor electorale ale acestora şi a puţinilor, ce-i drept, oameni care au venit acolo pentru a respecta tradiţia şi a-l omagia pe erou.
Peisajul din Ţebea a fost multicolor, formaţiunile politice etalându-şi delegaţiile echipate în culorile partidului şi purtând steaguri şi pancarte.
S-au putut distinge grupuri roşii, portocalii, dar şi susţinători înflăcărăţi ai lui Vadim Tudor, care aveau pancarte cu "Vadim, preşedinte " şi care au întrerupt, de mai multe ori, momentul omagierii lui Avram Iancu, pruin huiduieli, strigături şi înjurături.
Prin mulţime, au putut fi auzite voci contra actualilor politicieni, în special la adresa prezidenţiabililor Mircea Geoană, Corneliu Vadim Tudor şi Traian Băsescu.
Cei trei politicieni, care au profitat din plin de baia de mulţime la Serbările Naţionale de la Ţebea, au avut şansa să audă "pe viu" păreri pro şi contra despre activitatea lor politică.
Afectaţi de vocile care le erau potrivnice, politicienii au încercat să acopere mesajul mulţimii prin replici pe măsură. Astfel, Mircea Geoană a invocat judecata lui Avram Iancu faţă de lipsa de respect şi demnitate a politicienilor care vin la Ţebea pentru a face campanie electroală.SI imi pun iara-si intebarea zi de zi:"OARE ROMANI CAND SE TREZESC LA REALITATE?".