UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 18 septembrie 2009

Pogea da cu piciorul la un Premiu Nobel pentru Romania

Romania este pe punctul de a pierde un Premiu Nobel in fizica, din cauza indolentei si proastei administrari a banului public a ministrului de finante, Gheorghe Pogea. De ce? Deoarece Romania nu este membra a Organizatiei Europene pentru Cercetari Nucleare (CERN), desi momentul aderarii era programat pentru acest an, dar din cauza banilor, tara noastra a ramas in afara celui mai select club al stiintei mondiale, ne spune fostul ministru al educatiei, Anton Anton, prin intermediul Agerpres.
Si asta in contextul in care romanii sunt foarte activi si frenetici in cadrul oricarui proiect stiintific initiat de CERN, insa daca vreun roman va descoperi miraculoasa “particula a lui Dumnezeu”, Romania nu va putea primi Premiul Nobel pentru fizica din cauza ca nu este membra, iar premiul va reveni unei alte tari.
Va intrebati din ce cauza nu suntem membri CERN? Daca veti auzi raspunsul, va veti face cruci cu trei maini: “din cauza Ministerului Finantelor care a taiat fondurile de la Cercetare pentru a crea Ministerul Turismului”, afirma omul de stiinta Anton Anton.
Cu toate ca s-au facut eforturi sustinute ca Romania sa intre in aceasta familie a oamenilor de stiinta, Pogea le-a curmat repede entuziasmul si ne pastreaza inca in postura de a fi singura tara membra a UE care nu se afla in CERN.
La astfel de gafe cu premeditare, in tari civilizate, ministrul cu pricina ar fi fost demis secunda urmatoare, fara drept de a mai fi vreodata ministru.