UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 5 septembrie 2009

FII SATULUI PE 06.09.2009


In cursul zilei de maine in mai multe localitati din judetul Cluj vor avea loc serbari,ca urmare voi particuipa cu colegi de la TNL CLUJ precum si PNL CLUJ.


Evenimentele sunt organizate de Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi de primării în satele Boian, Buza, Lujerdiu şi Chiuieşti vor avea parte de jocuri, muzică şi mâncare câmpenească.


In satul Boian vor concerta familia Petreuş, taraful din Soporu, ansamblul de dansuri populare din Ceanu Mare, dar şi mai mulţi solişti de muzică populară. Familia Petreuş vine, cu un drum, şi la evenimentul din satul Buza.


In satul Buza,familia Petreuş, formaţia de dansuri din Buza, ansamblurile folclorice din Ţaga şi Dej, precum şi ansamblurile “Someşul Napoca” şi “Crăişorul” din Cluj-Napoca.Seara va fi organizat şi un “Bal la Buza”.


In Chiuieşti are loc, duminică, sărbătoarea tradiţională “Pintea Viteazul”, de asemenea, încununată cu un spectacol de muzică şi dans tradiţional. La eveniment participă orchestra “Cununa Transilvană” a CJCPT, ansamblurile folclorice ale Casei de Cultură din Târgu Lăpuş, respectiv “Someşul Napoca” din Cluj-Napoca, şi alti solişti de muzică populară.


In Lujerdiu, la “Fiii Satului” este organizată o expoziţie etnografică şi va fi prezentată prima monografie a satului.


La orele 11:00 voi ajunge la Lujedriu urmand ca in jurul orei 14:00 sa ma indrept catre Chiuieşti.