UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 15 august 2009

"SFANTA MARIE" IN CAMPANIE LA NICULA


Peste cinzeci de mii de pelerini veniti din toate colturile tarii asista azi la liturghia de la Manastirea Nicula. Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu IPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. In acest an au venit in pelerinaj politic la Nicula , intr-o pre campanie presedintele Senatului, Mircea Geoana, aflat pentru prima data la acest praznic, si premierul Emil Boc, un obisnuit al locului. Alaturi de ei, sunt prezenti ministrul Educatiei, Ecaternia Andronescu, parlamentari si lieri locali ai PSD si PD-L.
Coada formata de cei care doresc sa vada icoana Fecioarei Maria se intinde pe aproximativ 60-70 de metri, pe patru randuri.Baile de multime exempu lui Basescu la ordinea zilei pentru Mircea Geoana, atat inainte de a intra la discutii cu IPS Bartolomeu cat si pe drumul spre locul de luat masa. Acesta s-a aratat interesat de salariile celor din multime sau de situatia lor de acasa, in timp ce Ecaterina Andronescu s-a oprit sa ii intrebe pe cei mici ce clasa au terminat. Ecaterina a avut si un mic moment de glorie, atunci cand, trecand printre oameni, a fost recunoscuta de parinti si bunici. La fel de adevarat e si faptul ca cei care ar fi fost normal sa o recunoasca, copii prezenti la manastire, nu au dat semne ca stiu ca cea care ii intreba in ce clasa sunt e mai marele peste educatie.
La sfarsitul slujbei oamenii s-au inghesuit sa il salute pe Mircea Geoana sau sa dea mana cu prim-ministrul, Emil Boc, IPS Bartolomeu fiind aproape ingnorat de multime.