UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 30 iulie 2009

Partidul Liberal al lui Dorin Chirtoacă, preferat de majoritatea celor care au votat în România

Circa 2.000 dintre cei 3.500 de moldoveni care au votat în România au ales Partidul Liberal condus de Dorin Chirtoacă în timp ce Partidul Comunist a primit, de la moldovenii din România 63 de voturi, potrivit datelor transmise MEDIAFAX de Iurie Cerbari, însărcinat cu afaceri al R.Moldova în România.

La secţia 316, organizată în sediul Ambasadei R. Moldova la Bucureşti, au votat în total 2.187 de persoane dintre care 1.207 pentru Partidul Liberal, 641 pentru Partidul Democrat-Liberal, 133 pentru Partidul Democrat, 122 pentru Alianţa Moldova Noastră şi 34 pentru Partidul Comunist din Republica Moldova.
La cea de-a doua secţie organizată la Bucureşti, la sediul consulatului R.Moldova la Bucureşti, care a avut numărul 317, au votat în total 1.472 de cetăţeni moldoveni. După deschiderea buletinelor a rezultat că, dintre aceştia, 778 au votat pentru Partidul Liberal, 458 pentru Partidul Democrat-Liberal, 90 pentru Alianţa Moldova Noastră, 70 pentru Partidul Democrat şi 29 pentru comunişti.
Peste 3.500 de cetăţeni moldoveni au votat, miercuri, la cele două secţii de votare organizate de autorităţile din R.Moldova la Bucureşti, declara, miercuri, Iurie Cerbari, însărcinat cu afaceri al Chişinăului la Bucureşti.
Printre cei care şi-au exprimat, miercuri, opţiunea electorală la secţia 316 s-au aflat fostul ministru de Externe de la Chişinău, Mihai Popov, în prezent angajat la Lukoil România, Constantin Tampiza, director general al Lukoil România , Tudor Panţâru, deputat PSD în Parlamentul României, dar şi cântăreţul Cătălin Josan care a spus că a votat pentru "un viitor mai bun, pentru tineri şi copii, pentru cei care vor să-şi expună punctele de vedere".

Cetăţenii moldoveni cu rezidenţă sau domiciliu temporar în România, Serbia sau Muntenegru au putut vota miercuri la cele două secţii de votare organizate la Bucureşti. Autorităţile din Republica Moldova au organizat pentru cetăţenii din afara graniţelor 33 de secţii de votare.

În Moldova au avut loc, miercuri, alegeri anticipate, după ce Parlamentul nu a reuşit să desemneze un nou preşedinte al ţării. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a obţinut 48 de mandate în Parlament, iar trei formaţiuni politice, între care PPCD, nu au reuşit să acceadă în Legislativ, potrivit rezultatelor finale preliminare, prezentate joi de autoritatea electorală, relatează Interlic în pagina online.