UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 11 noiembrie 2008

Incompatibili PDL-ului Cluj

PD-L Cluj are cei mai multi candidati considerati incompatibili de realizatorii Ghidului alegatorului uninominal, realizat de ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei (AMP), Asociatia Pro Democratia (ADP) si Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatii (CRJI) si dat publicitatii pe site-ul www.apd.ro . Astfel, despre liderul judetean al democrat-liberalilor, deputatul Daniel Buda, candidat pentru un nou mandat in Colegiul electoral nr. 2, se spune ca, in timpul mandatului de deputat, a adunat o avere impresionanta.

„In ultimii cativa ani, adica in mandatul de deputat, Buda a strans o avere impresionanta (in special din imobiliare): 3,5 milioane de euro. In ultimii doi ani, deputatul PD-L a facut agenda presei clujene si nationale. Mai intai, prin implicarea in dosarul “Gazeta” (trustul de presa ai carui directori au fost acuzati de santaj, trust pe care l-a reprezentat pana la un moment dat)”, se arata in documentul citat. Cand procurorii au gasit indicii ca Buda ar fi fost implicat in actiunile capilor “Gazetei”, el s-a retras.

„Al doilea scandal, pornit tot din dosarul “Gazeta”, vizeaza o posibila evaziune fiscala de 50 de miliarde de lei vechi, la care complice ar fi fost Buda, prin propriile firme. Al treilea scandal poate explica averea
deputatului: acesta a vandut terenuri foarte scump unei companii care, ulterior, a dezvoltat proiecte imobiliare cu sprijinul total al autoritatilor”, se mai spune in ghid.

Lui Petru Calian, deputat si candidat in Colegiul electoral nr. 3, i se reproseaza doar traseismul politic, de la PRM prin PC spre PD-L.

Despre Adrian Gurzau, candidat in Colegiul electoral nr. 4, se spune ca s-a retras in 2004 de pe listele de candidati la Parlament pentru neplata unei datorii de 5,8 miliarde de lei vechi catre Primaria Cluj, condusa pe atunci tot de Emil Boc.

Nici Minodora Luca, primar de Baisoara si candidat in Colegiul electoral nr. 9, nu este considerata compatibila, si ea fiind vinovata de migrationism politic, de la PSD, PD, PSD si, in fine, PD-L. Contestata, ca primar in Baisoara, de membrii composesoratului Muntele Baisoara, care au acuzat-o de vanzari ilegale de terenuri din composesorat, pe numele ei exista mai multe plangeri penale.

Preluare Cornelia Trif