UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 2 octombrie 2008

PRIMARUL "de Dej" isi face de cap...

Prefectul Călin Platon a atacat în contencios administrativ dispoziţiile primarului municipiului Dej, privind mutarea unor directori pe alte funcţii, fără respectarea prevederilor legale.

De asemenea a atacat în contencios administrativ Hotărârea CL Dej, privind componenţa comisiilor de specialitate.

In data de 1 octombrie, Prefectul Judetului Cluj a atacat in contencios adminstrativ Dispozitiile Primarului municipiului Dej prin care trei directori din cadrul primăriei Dej au fost mutaţi pe alte funcţii, cu nerespectarea prevederilor Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarului public, republicată.

Astfel, au fost atacate în contencios administrativ
Dispoziţia nr.1335/9.07.2008 prin care s-a dispus mutarea d-lui Zegrean Călin Ioan din funcţia de director tehnic în funcţia de Şef al Serviciului Tehnic,
Dispozitia nr.1356/15.07.2008 prin care s-a dispus mutarea d-lui Pugna Marius din funcţia de director al administraţiei publice locale în funcţia de Şef al Serviciului Cultură, Muzeu, Tineret, Sport şi Culte,
respectiv
Dispozitia nr.1337/9.07.2008 prin care s-a dispus mutarea d-nei Drentea Angela din funcţia de director economic în funcţia de consilier control financiar preventiv.

În conformitate cu prevederile Legii nr.554/2004 a contenciosului administrativ, actul administrativ atacat de prefect în exercitarea controlului de legalitate este suspendat de drept până la soluţionarea irevocabilă a cauzei.

Tot ieri Prefectul judeţului Cluj, dl. Călin Platon, a atacat în contencios administrativ Hotărârea nr. 60/27.06.2008 a Consiliului local al municipiului Dej, prin care a fost determinată componenţa comisiilor de specialitate de la nivelul Consiliului local Dej.

preluare Cristi Roman