UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 29 septembrie 2008

Iliescu tot "tovarăşul" Iliescu a rămas...


Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti a declarat, duminică,că "domnul Iliescu tot tovarăşul Iliescu a rămas", comentând declaraţiile acestuia potrivit cărora "motorul democraţiei actuale nu e constituit din drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, ci din interesele economice".
Domnul Puiu Haşotti, a analizat câteva din declaraţiile făcute sâmbătă de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, la Congresul extraordinar al Alianţei PSD-PC.
"Domnul Iliescu a spus două chestii drăguţe. Citez: «PSD nu cumpără voturi prin măsuri de protecţie socială». Aici a avut dreptate, le cumpără cu bani cash. Şi încă una de la domnul Iliescu: «motorul democraţiei actuale nu este constituit din drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, ci din interesele economice şi de grup». Domnul Iliescu, tot tovarăşul Iliescu a rămas. Marx ar fi fost invidios pe o asemenea declaraţie. Iliescu a mai spus că «România are nevoie de o guvernare social-democrată care să corecteze decalajele sociale actuale». Aici am înţeles că trebuie să le facă mai mari, aşa cum au fost în timpul guvernării PSD, în primul rând prin corupţi", a spus vicepreşedintele PNL.
El a ţinut să precizeze totuşi că îl respectă pe Ion Iliescu, în calitatea sa de fost preşedinte al României şi de parlamentar, dar că trebuiau date replici la aceste declaraţii.
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al alianţei PSD-PC, că motorul democraţiei româneşti nu îl constituie drepturile şi libertăţile fundamentale, ci interesele economice de grup.
Liderul liberal a mai declarat că situaţia dintre PSD şi PC este asemănătoare celei din gluma cu elefantul şi şoricelul.
"Este pentru a treia oară când PSD greşeşte şi ia la remorcă acest partid, care îşi închipuie că e ca în povestea cu şoricelul şi elefantul. Şoricelul şi elefantul se aflau într-o piscină, iar la un moment dat şoricelul îi spune elefantului: «Vezi ce valuri frumoase facem!» Aşa este şi cu PC şi PSD", a afirmat Haşotti.
El a spus că, potrivit protocolului încheiat între cele două formaţiuni politice, în cazul în care Alianţa PSD – PC va obţine majoritatea la alegerile din toamnă, atunci conservatorii vor avea un vicepremier, preşedinţia Camerei Deputaţilor, un sfert dintre miniştri şi 30 de locuri eligibile la Senat şi Camera Deputaţilor pentru a avea grupuri parlamentare independente.
"Cine insistă în greşeli ştiţi cum se numeşte şi este treaba celor de la PSD că au făcut acest protocol", a declarat vicepreşedintele PNL.
El a caracterizat PC ca fiind "un partid care intră lejer în două taxiuri" şi care se comportă "ca maşina comunistă - foloseşte toată energia la claxon".