UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 6 septembrie 2008

CLUJ-ul a inaugurat fantana din Avram Iancu


| SI ca tot veni vorba de uninominal si alegeri,conducerea CLC si CJC se grabesc sa urgenteze lucrarile penrtu unele proiecte.Desi trebuia sa se termine Calea Turzii pentru inaugurare se pare ca nu a fost "timp favorabil"pentru acea portiune de drum.Evident mai frumos da in reclama o fantana in centrul orasului in campanie decat o portiune de drum care o parcurgi in 45 de minute C Turzi - A Iancu
Cateva mii de clujeni au particpat in aceasta seara la mult-asteptata inaugurare a fantanii din Piata Avram Iancu. Cu o ora inainte piata era deja plina, iar momentul in care concertele au inceput strigatele clujenilor au acoperit totul.
Desi nu este PDL-ista Sava Negrean Brudascu,a fost prima care a urcat pe scena si i-a incalzit pe cei prezenti cu hore si cantece populare. Primarul Emil Boc, impreuna cu cei doi viceprimari, Laszlo Attila si Sorin Apostu, dar si presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise(care nu are nici o treaba cu fantana), au numarat impreuna, alaturi de clujeni, secundele pana la lansarea fantanii, care a pornit in uralele tuturor.
In incheiere Loredana Groza, care i-a facut pe toti sa danseze pe melodiile sale.
Termenul de finalizare pentru lucrarile de reamenajare din Avram Iancu a fost devansat cu aproximativ o luna. Executia si proiectarea au costat aproximativ sapte milioane de lei, adica aproximativ doua milioane de euro.De proiectare s-a ocupat societatea Atelier IF din Baia Mare, iar executia a fost realizata de Tirrena Scavi si de subcontractantii acestei societati.
Pe viitor, clujenii se vor putea bucura de o fantana arteziana muzicala, dar si de un iluminat modern, care va pune in valoare cladirile din zona, in special cladirea Teatrului National si Catedrala Ortodoxa.