UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 9 iulie 2008

PSD pierde teren cu demisiile de la CLUJ

Deputatul PSD Vasile Puşcaş, care a demisionat, marţi, din toate funcţiile deţinute în partid, a criticat dezbaterile din PSD, ce "au avut rolul de a dăuna intereselor organizaţiilor locale ale partidului în perspectiva alegerilor parlamentare", fiind axate mai mult pe "funcţii, poziţii şi ciolane".
"Discuţiile din ultimele săptămâni dăunează mult organizaţiilor locale în pregătirile pentru alegerile parlamentare din toamnă şi au evoluat spre tema funcţiilor, poziţiilor, scaunelor şi ciolane. Lucrul acesta pe noi nu ne interesează şi nici nu ne caracterizează. Noi am aşteptat încă o dată o discuţie de nivel statutar", a declarat, marţi, presei, Vasile Puşcaş.
El a amintit faptul că au avut loc, luni, la Biroul Permanent Naţional al PSD, tot felul de discuţii, existând şi păreri potrivit cărora dizolvările nu ar fi fost statutare, dar cu toate acestea dizolvarea filialelor rămâne valabilă.
"Lucrul acesta pe noi ne-a făcut să înţelegem că se va perpetua o dezbatere care nu este în folosul partidului şi nici a organizaţiilor din Ardeal", a mai spus deputatul PSD.
El a adăugat că "demisia este un act ce trebuie utilizat în politică" şi că nu înseamnă "o degradare".
Puşcaş a confirmat că îşi va continua activitatea alături de Ioan Rus şi Vasile Dâncu în Fundaţia "Institutul Social Democrat din Transilvania", care va fi o cale de continuare a proiectelor lor social-democrate.
Puşcaş a fost singurul care a făcut declaraţii după demisia din funcţiile deţinute în PSD, Vasile Dâncu şi Ioan Rus neputând fi contactaţi.
Vicepreşedinţii PSD Ioan Rus şi Vasile Dâncu au demisionat, marţi, din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD, mai puţin din partid. De asemenea, Vasile Puşcaş şi-a anunţat şi el demisia din funcţia de membru al Consiliului Naţional al PSD.
Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, că demisiile lui Vasile Dâncu, Ioan Rus şi Vasile Puşcaş îl afectează ca om şi ca lider al partidului.
Una peste alta Geoana ar trebui sa se gandeasca ca piede teren in fata altor partide cu aceste demisii,ba mai mult isi trimite un coordonator care a pierdut la fel ca cei de la Cluj,cum ar fi:"acea-si Marie dar cu alta palarie". Ar fi socant daca ar trece organizatia la un alt partid,plus ceva primarii din judet si a p o i distractie.