UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 29 iulie 2008

Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism a CLC functioneaza ilegal

Liberalii clujeni solicita in continuare sa intre in componenta Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU) si sustin ca forul local de decizie functioneaza ilegal, pentru ca toate comisiile din Consiliul Local sunt atacate in contencios administrativ. Pe de alta parte, subprefectul Zoltan Gyorke, a declarat ca Prefectura a atacat legalitatea unei singure comisii, cea pentru fonduri europene, relatii externe, turism, orase infratite si strategii de dezvoltare comunitara.
“Consilierii PD-L au votat la comanda componenta Comisiei de Urbanism. Sursele mele din PD-L spun ca cei din acest partid au primit liste cu persoanele care trebuie sa faca parte din aceasta comisie. In dreptul numelui persoanelor care trebuiau sa fie votate, in partea stanga, era pus un punct cu pixul”, a declarat astazi consilierul local liberal Steluta Cataniciu. Aceasta a mai solicitat primarului sa initieze un nou proiect de Hotarare de Consiliu Local, prin care sa modifice componenta comisiei de urbanism si sa permita PNL sa intre in CTATU.
In momentul stabilirii componentei comisiilor, Cataniciu a vrut sa reprezinte PNL in Comisia de Urbanism, insa plenul Consiliului Local nu a permis acest lucru, consilierii votand o componenta care exclude PNL.
Subprefectul Zoltan Gyorke a explicat ca, din punctul de vedere al Institutiei Prefectului, comisia respectiva este legal constituita. “Noi am atacat comisiile din tot judetul acolo unde s-a depasit majoritatea. Daca nu am atacat comisia de urbanism, aceasta este legala, din punctul nostru de vedere”, a declarat Zoltan Gyorke.
Comisia din cadrul Consiliului Local atacata in contencios (cea pentru fonduri europene, relatii externe, turism, orase infratite si strategii de dezvoltare comunitara) este alcatuita din patru membri ai PD-L si unul al PNL. “Vom initia un nou proiect de Hotarare de Consiliu Local in urmatoarea sedinta si vom schimba componenta acestei comisii. In orice caz, Consiliul Local functioneaza legal, pentru ca Prefectura nu a atacat decat partial Hotararea prin care s-a stabilit componenta comisiilor de specialitate”, a explicat purtatorul de cuvant al Primariei Clujului, Raimonda Boian.