Pe următoarele locuri în intenţiile de vot se situează Cristian Diaconescu 11%, Cozmin Guşă 6,4%, Verginia Verdinaş 2%, Aurelian Pavelescu 1,8% şi Codrin Ştefănescu cu 1,6%.

Pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, intenţiile de vot arată astfel: PD-L 35,6%, PSD 27,3%, PNL 14%, PIN 4,9%, PNG CD 4,2%, PNŢ CD 4,2%, PRM 4,1%, PC 2,8%.

Potrivit unui sondaj Insomar, 61% dintre bucureşteni consideră că preşedintele Traian Băsescu se implică în campania electorală pentru alegerea primarului general.

La întrebarea "Consideraţi că, prin declaraţiile sale, Traian Băsescu se implică în campania electorală pentru alegerea Primarului General al Capitalei?", 61% dintre cei intervievaţi au răspuns afirmativ, în vreme ce 32% cred că acţiunile preşedintelui nu au legătură cu actuala campanie electorală. 52% dintre cei care cred că preşedintele se implică în campanie dezaprobă comportamentul şefului statului, în timp ce 36% dintre aceştia sunt de acord cu implicarea lui Traian Băsescu în lupta electorală.

Potrivit sondajului, 44% dintre cei chestionaţi consideră că, prin declaraţiile sale, Traian Băsescu influenţează opţiunile de vot ale alegătorilor, în timp ce 51% au o opinie contrară.

În ceea ce priveşte prezenţa la vot, conform sondajului, 69% dintre bucureşteni sunt hotărâţi să se prezinte la urne pe 1 iunie, în timp ce 29% nu vor face acest lucru.

Cercetarea sociologică a fost realizată de call-center-ul postului Realitatea TV împreună cu institutul INSOMAR şi prezintă intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru funcţia de Primar General, dar şi pentru mandatele de consilieri municipali.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 13-16 mai, pe un eşantion de 1.770 de persoane cu drept de vot din Bucureşti şi are o marjă de eroare de +/-3%.