UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 9 mai 2008

Programul candidatului PNL la CLUJ

Printre lucrurile mai aparte pe care susţine că le va realiza se numără centre de informare ale Primăriei, piste pentru biciclişti, deparazitarea şi amenajarea gangurilor şi curţilor din centrul oraşului, zona metropolitană, un parc de distracţii alături de un centru de expoziţii, un spital judeţean integrat sau extinderea liniilor de tramvai. În ordinea priorităţilor, pe primul loc ar fi realizarea unui plan urbanistic general nou pentru oraş şi înfiinţarea zonei metropolitane.

Chira susţine că se va axa pe atragerea de fonduri europene şi că va apela la puţinii specialişti pe care îi are Clujul, pentru că actuala echipă de la Primărie ar fi subdimensionată. Deputatul Horea Uioreanu a lansat chiar şi o acuzaţie pe această temă la adresa adversarilor din PD-L, susţinând că primăriile portocalii din judeţ au fost obligate să apeleze la acelaşi consultant pentru conceperea de proiecte europene, chiar dacă acesta ar lucra extrem de încet. Uioreanu a refuzat să spună despre ce firmă de consultanţă este vorba.

Chira salută comunitatea maghiară

Candidatul PNL declară că, în calitate de stăpân al unui căţel, este total împotriva eutanasierii maidanezilor şi susţine că soluţia este realizarea de campanii publicitare de amploare, prin care clujenii să fie chemaţi să adopte câinii. În privinţa tunelului rutier proiectat de primarul Emil Boc, Manuel Chira susţine că există vestigii în centrul oraşului până la 14 metri sub carosabil, fiind deci imposibil să faci săpături fără să fii întârziat de munca migăloasă şi de durată a arheologilor. Mesajul adresat comunităţii maghiare a oraşului este extrem de scurt: „Îi salut!”

Incoruptibil

Singurul candidat care recunoaşte că se va baza pe consilieri pentru a conduce Primăria, dată fiind lipsa sa de experienţă în materie de administraţie publică, chirurgul Manuel Chira a anunţat că este atât de incoruptibil încât a refuzat să primească unele sponsorizări tocmai pentru că a intuit faptul că sponsorii respectivi ar fi vrut să li se facă servicii în schimb, dacă ar fi ales primar. Candidatul PNL a refuzat, totuşi, să spună din ce fonduri îşi finanţează campania. În ciuda poziţiei sale mai retrase din interiorul partidului şi a lipsei de contact cu mecanismul organizaţional al Primăriei, Chira este convins că nu ar putea fi „lucrat pe la spate” de clientela PNL pentru că ţine echipa „sub control”.