UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 26 mai 2008

Preşedintele Tineretului Creştin Democrat, Victor Ionescu, s-a înscris în PNL

Liderul Tineterului PNŢCD s-a înscris în PNL (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Tineretului Creştin Democrat, Victor Ionescu, s-a înscris în PNL şi şi-a exprimat susţinerea pentru candidatul liberal la Primăria Generală a Capitalei, Ludovic Orban, susţinând că PNŢCD nu mai reprezintă un proiect politic pentru tineri.

"Această campanie din Bucureşti ne-a prezentat doar candidaţi care provin din vechiul FSN, cu o singură excepţie, Ludovic Orban. Ne afirmăm public susţinerea pentru domnul Ludovic Orban, pentru Primăria Capitalei. Considerăm că dânsul este cel mai potrivit om să conducă Primăria Capitalei, că este singurul reprezentant al dreptei, iar PNL a rămas singurul partid istoric cu adevărat puternic, care poate să facă faţă acestui nou val de partide care vor să fie de centru sau de dreapta", a declarat Victor Ionescu, luni, într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că, alături de el, s-au mai înscris în PNL aproximativ 50 de tineri din Capitală, care se vor implica activ în campania lui Ludovic Orban.

"Am fost membru PNŢCD de 11 ani. Am luat hotărârea, împreună cu ceilalţi colegi, să ne alăturăm PNL. Considerăm că PNL este singurul partid care poate să ducă bătălia partidelor istorice. Din păcate, cele două procente, poate trei în anumite cazuri, nu sunt suficiente ca un partid să poată să trăiască şi să ajungă la guvernare", a mai spus Ionescu.

Fostul lider al tineretului ţărănist a afirmat că Orban este singurul candidat de dreapta pentru funcţia de edil şef al Capitalei şi că decizia de a se înscrie în PNL nu este o consecinţă a vreunui conflic cu liderii PNŢCD.

"Nu a fost absolut niciun conflict. Din păcate, ascensiunea, cu ghilimelele de rigoare, a partidului ne-a convins că, din păcate, PNŢCD nu mai poate să reprezinte pentru tineri un proiect politic, pentru că tinerii sunt mai revoluţionari, au anumite valori, vor anumite lucruri. PNL este format din foarte mulţi tineri, ne regăsim acolo", a mai spus fostul preşedinte al TCD.

El a mai menţionat că nu a negociat preluarea unei funcţii în TNL.

Vitor Ionescu s-a înscris în PNŢCD în 1997, la vârsta de 15 ani. El a ocupat diverse funcţii în partid, printre care secretar general al TCD şi secretar general interimar al PNŢCD.