UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 20 mai 2008

Inundatii in judetul Cluj

Satele Strambu, Valea lui Opris, Valea Casielului, Huta, Mogoaja si comuna Chiuiesti, unde locuiesc 1.310 de persoane au ramas izolate in urma inundatiilor din judetul Cluj, transmite corespondentul NewsIn, citand un comunicat de marti al Prefecturii Cluj.
Potrivit documentului citat, pana marti dimineata la ora 10.00, au fost afectate 87 de locuinte (inundate) in comuna Chiuiesti, 2 case inundate in satul Mogoaja, 60 de case inundate in comuna Casei, 60 de case in satul Coplean si alte 5 in satul Rugasesti (com Casei).
Totodata au fost afectate circa 15 kilometri de drumuri judetene si comunale si doua poduri spre localitatile Strambu si Casiel.
"Utilaje cu care se actioneza in zona: trimise de RADJ 2 autopredere, 2 incarcatoare frontale, o macara de 40 de tone, pentru podul Valea lui Opris, un buldoexcavator. De asemenea, s-au trimis in zona trei cisterne pentru transportul apei potabile in comunele afectate, iar ISU Cluj actioneaza cu 8 motopompe, 2 masini. Utilajele se vor suplimenta cu inca doua masini pentru evacuarea apei din pivnite si fantani. In zona sunt prezenti 60 de pompieri (ISU), 27 de militari, 16 agenti de politie, precum si reprezentantii comitetelor locale pentru situatii de urgenta ale comunelor Caseiu si Chiuiesti”, se mai arata in comunicatul de presa de marti al Prefecturii Cluj.
Institutia Prefectului a solicitat Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat apa si alimente, necesare persoanelor afectate pentru o perioada de trei zile: 5.000 de litri de apa minerala, 3.000 de conserve, 3.000 de conserve de pate, 300 kg ulei si 300 kg zahar.