Geoană a declarat că preşedintele Traian Băsescu are obligaţia de a face publice numele persoanelor care i-ar fi solicitat intervenţii în justiţie. "Dacă preşedintele nu va face acest lucru singura concluzie de bun simţ pe care pot să o trag este că cei care au încercat să facă acest lucru au fost, în principal, cei de la PD sau PD-L, pentru că dacă ar fi fost de la alte partide cred că în acest moment ar fi fost deferiţi deja sub o formă sau alta instituţiilor statului", a spus liderul social-democrat.

Preşedintele PSD a adăugat că faptul că la nivelul statului român "se face o referire directă la acte care reprezintă măcar încercări de corupţie la nivel înalt trebuie să reprezinte o preocupare pentru noi toţi".

Preşedintele Băsescu a declarat luni la Realitatea TV că au existat politicieni care au venit inclusiv la el acasă pentru a-i cere să intervină în justiţie, şeful statului refuzând să dea nume şi afirmând că nu are relevanţă apartenenţa politică a acestora.

"Au fost politicieni care au venit şi la mine acasă să ceară intervenţii în justiţie", a declarat şeful statului, refuzând să dea nume şi spunând că nu are importanţă culoarea politică. "Este real, nici grav, nici uluitor", a mai comentat şeful statului.