Preşedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, se declară supărat pe pe colegii conservatori pentru că, spune el, nu s-au ţinut de cuvânt şi nu i-au asigurat expunerea potrivită în campania electorală. Astfel, zice Dan Tudorache, la o televiziune a familiei Voiculescu, contracandidatul său liberal Andrei Chiliman a apărut de cinci ori, iar el nu a fost invitat nici măcar o dată.

"PC pe sectorul 1 nu şi-a respectat înţelegerile cu noi. Prin postul lor de televiziune, Antena 1 sau Antena 3, promovează făţiş un candidat PNL. Se vede că sunt părtinitori. Eu să nu ajung niciodată la o emisiune, iar contracandidatul meu să apară de 4-5 ori", spune Dan Tudorache.

Purtătorul de cuvânt al conservatorilor, Bogdan Ciucă, spune că partidul său nu are nicio televiziune, iar în protocolul semnat între PC şi PSD nu există niciun capitol privind apariţiile la televiziunile familiei Voiculescu. "PC nu deţine nicio televiziune. Nici în protocol, nici în discuţiile purtate, nu s-a adus în discuţie vreo televiziune", a susţinut Bogdan Ciucă.

Liderii PSD se feresc să facă declaraţii pe acest subiect. Deocamdată prioritatea este campanie electorală. "Este o chestiune pe care nu o luăm în discuţie, suntem în campanie. Domnul Tudorache poate interpreta cum doreşte, noi îl susţinem
sută la sută ca să câştige campania pentru Sectorul 1", a explicat Miron Mitrea.

Acum două luni PSD şi PC, au semnat un nou protocol de colaborare politică care prevedea înfinţarea unei alianţe. Imdiat au apărut şi speculaţiile. Presa a scris că PSD a iertat trădarea PC din 2004 de dragul apariţiilor la televiziunile familiei Voiculescu. Iar amănuntul care a dat apă la moară speculaţiilor este un pasaj din acordul PSD- PC care prevede, printre altele, ca partenerii să-şi promoveze reciproc, prin toate mijloacele, inclusiv mediatic, oferta politică şi electorală.