UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 4 aprilie 2008

Guvernul a alocat aproape 2 milioane de euro pt educatia in judetul CLUJ


Liderul PNL Cluj-Napoca, deputatul Horea Uioreanu, a declarat ieri că Guvernul a alocat aproape două milioane de euro pentru investiţii în educaţie în judeţul Cluj. “Guvernul României a acordat, în ultima sa şedinţă, importante sume de bani pentru obiectivele de investiţii din sistemul de educaţie din judeţul Cluj.

Astfel, pentru construirea de campusuri universitare a fost alocată suma de 6.700.000 de lei, pentru cumpărarea de proprietăţi de către şcolile ale căror sedii ar putea fi retrocedate foştilor proprietari s-a acordat suma de 2.287.000 lei, iar pentru diverse obiective de investiţii şi reabilitări de clădiri din judeţ s-a alocat suma de 15.308.000 de lei”, se arată în comunicatul deputatului liberal.

Uioreanu apreciază că în acest an Primăria ar trebui să folosească aceste fonduri pentru a nu le pierde. “Sper ca Executivul Primăriei să se mobilizeze pentru a folosi banii guvernamentali în folosul elevilor din municipiul nostru. Reamintim că, la sfârşitul anului trecut, municipalitatea clujeană a pierdut un milion de euro, fonduri alocate de la Guvern pentru învăţământ, nefiind capabilă să cheltuiască aceste sume”, susţine Uioreanu.

în replică, purtătorul de cuvânt al municipalităţii clujene, Raimonda Boian, ne-a declarat că pentru anul 2008 Primăria a cuprins în planul investiţional şi unităţile de învăţământ.

“O primă licitaţie va avea loc la mijlocul acestei luni şi vor urma şi altele”, ne-a precizat Boian. Ea a amintit că anul trecut întârzierile au avut drept cauză termenele extrem de târzii de organizare a licitaţiilor, precum şi alocările tardive de fonduri de la bugetul central. “Noi am respectat întocmai prevederile şi termenele legale”, a subliniat Boian.