UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 11 aprilie 2008

Diaconescu, candidatul PSD la Primăria Capitalei

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a fost nominalizat oficial candidat al PSD pentru Primăria Capitalei, vineri, de către preşedintele Mircea Geoană, propunerea fiind validată în unanimitate de către Comitetul Executiv al partidului.
Geoană a mulţumit liderului PSD Bucureşti Marian Vanghelie şi echipei acestuia din filială.
El a precizat că propunerea candidatului pentru Capitală a fost făcută de PSD Bucureşti şi acceptată în unanimitate de BPN.
De asemenea, Geoană a precizat că Miron Mitrea, care este coordonatorul campaniei la nivel naţional, se va ocupa şi de campania pentru Capitală.
Diaconescu a spus, imediat după ce a fost validat unanim de CEx drept candidat, că va pune "toată capacitatea şi tot sufletul" în această candidatură pentru a câştiga Primăria Bucureştiului, "care nu a fost niciodată a stângii, dar care nu a fost niciodată atât de aproape de a fi câştigată de stânga".
Cristian Diaconescu a declarat că va lucra cu preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, şi cu coordonatorul campaniei naţionale şi pe Capitală, Miron Mitrea.

"Fiţi siguri că vom reuşi să avem un rezultat care să ne facă mândri şi pe noi şi pe bucureşteni şi să putem spune că semnalul politic vine şi de la Bucureşti", a mai spus el.

Diaconescu a fost validat candidat al social-democraţialor la Primăria Capitalei. Votul a avut loc în prezenţa presei, prin ridicarea mâinii.

La finalul votului, preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat: "De azi putem să spunem că avem primar. Habemus primar". El i-a mulţumit lui Cristian Diaconescu pentru gestul de devotament şi de implicare în interesul partidului.

Conform lui Geoană, propunerea candidatului pentru Capitală a fost făcută de PSD Bucureşti şi acceptată în unanimitate de BPN.

Nominalizarea lui Cristian Diaconescu a venit după o şedinţă a Biroului Permanent Naţional care a durat peste trei ore.

O parte dintre liderii PSD, respectiv Mircea Geoană, Titus Corlăţean, Dan Nica, Ion Stan, Miron Mitrea, Cristian Diaconescu, Liviu Dragnea, Rodica Nassar, Vasile Dâncu, Viorel Hrebenciuc, Dan Mircea Popescu, Marian Sârbu şi Marian Vanghelie s-au reunit vineri dimineaţă în BPN, la ora 10.00.

Din cauza prelungirii şedinţei BPN, Comitetului Executiv a început în jurul orei 13.30, deşi fusese programat pentru ora 11.00.

La ultima jumătate de oră a şedinţei BPN a participat şi Ion Iliescu, acesta sosind direct de la Bacău.

Membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD care nu sunt şi membri ai BPN au aşteptat începerea şedinţei CEx fumând pe holuri, citind ziarele şi dând SMS-uri, în încercarea de a afla cât mai aveau de aşteptat.