UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 28 martie 2008

BOC invitat in Manastur la o plimbare...daca nu e la Bucuresti

Lucrãrile care se desfãşoarã pe strada Parâng din cartierul clujean Mãnãştur au devenit motiv de supãrare pentru locatarii unui bloc din zonã. Nemulţumirea lor se leagã de faptul cã trotuarul din zona blocului în care locuiesc, Parâng nr. 5, s-a diminuat foarte mult odatã cu schimbarea bordurilor.
“Constructorii ne-au informat cã lãţimea trotuarului va fi de un metru, ceea ce oricum era insuficient. Dar şi mai grav este cã în final lãţimea va ajunge la 0,5 metri, iar asta pentru cã iniţial mãsurãtoarea s-a fãcut de la baza gardului viu, despre care se ştie cã se întinde şi în lateral, şi astfel se mai pierd 0,2 metri.
Apoi, zona respectivã mai este folositã şi ca parcare, iar botul maşinilor care ajunge pânã pe trotuar mai furã circa 0,3 metri din spaţiul care ne este destinat”, a declarat preşedintele asociaţiei de locatari de pe strada Parâng nr. 5, Adrian Albu. Inginer de meserie, Albu criticã şi faptul cã administraţia localã schimbã bordurile din piatrã cioplitã, recunoscute ca fiind rezistente în timp, cu unele din beton, ce se vor strica în numai câţiva ani.
“Noi îi invitãm pe primar, pe directorul care a aprobat şi pe proiectantul care a întocmit aceastã documentaţie aberantã sã vinã sã încerce sã circule pe acest trotuar cu lãţimea de sub 0,5 metri, împingând un cãrucior de copil, ţinând un copil de mânã sau cãrând plase de cumpãrãturi”, a afirmat Albu. Acesta a mai adãugat cã micşorarea trotuarului ar fi trebuit sã se facã pe partea cealaltã a drumului, din dreptul bisericii, pentru cã acel trotuar oricum nu este circulat din cauza maşinilor parcate.
“Primarul sã ia mãsuri urgente pentru rezolvarea acestei situaţii, iar pe viitor sã dispunã ca documentaţiile de reparaţii sã se facã ţinându-se cont şi de situaţia de pe teren, nu numai de cea din planuri”, a conchis Albu. De cealaltã parte, directorul tehnic al Primãriei, Sorin Apostu, spune cã este la curent cu nemulţumirea locatarilor de pe strada Parâng şi cã situaţia se va reglementa dupã finalizarea lucrãrii. Acesta a informat cã executantul acestei lucrãri din cartierul Mãnãştur este Antrepriza de Reparaţii şi Lucrãri.
“Acum, societatea care executã lucrarea se ocupã de refacerea bordurilor şi de amenajarea trotuarului. Dupã ce aceştia îşi vor finaliza treaba, Primãria va interveni şi asupra spaţiilor verzi pentru îndepãrtarea crengilor de pe domeniul public şi corecţia gardului viu”, a spus Apostu. El a adãugat cã cetãţenii trebuie sã aştepte mai întâi sã fie terminatã lucrarea şi apoi sã facã mãsurãtori exacte pentru trotuar.