Adrian Popa, marele absent
Cea mai notorie absenţă din noul BPT este cea a preşedintelui organizaţiei PNL Cluj-Napoca, Adrian Popa, viceprimarul municipiului.
“Cred că în BPC s-a considerat că rezultatul obţinut de organizaţia municipală în euroalegeri a fost foarte slab, cu atât mai mult cu cât dl Popa ocupă şi postul de viceprimar”, a declarat ieri Marius Nicoară. Viceprimarul Popa nu a răspuns ieri la telefon, pentru a-şi preciza poziţia. Nici vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca, Ovidiu Turdean (consilier local), nu se mai regăseşte în noua structură de conducere judeţeană a liberalilor.
“Eu am fost doar membru supleant, mă aşteptam să nu fiu în noua conducere interimară, preocupările mele fiind, în principal, axate pe organizaţia municipală”, ne-a declarat ieri Ovidiu Turdean. El consideră că viceprimarul Popa trebuia să se regăsească pe lista noului BPT.
“Cred că trebuia să se regăsească în structura de conducere, pentru că este preşedintele organizaţiei municipale. Presupun că decizia a aparţinut BPC, la propunerea preşedintelui Nicoară”, ne-a precizat Turdean.
Se anunţă cutremure
Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară, susţine că decizia Bucureştiului în ceea ce priveşte noua structură interimară s-a luat “în urma discuţiilor între mai mulţi lideri ai partidului”.
El a precizat că vineri, în prima şedinţă a noului BPT, vor fi luate decizii pentru activitatea imediat următoare. întrebat dacă măsurile pot viza şi sancţiuni pentru organizaţiile din judeţ care au obţinut rezultate slabe, Nicoară a declarat că aceste chestiuni ţin doar de hotărârea noului Birou Teritorial Cluj.
Relaţii încordate municipiu – judeţ
încă dinaintea euroalegerilor, relaţiile dintre PNL Cluj şi PNL Cluj-Napoca au început să se deterioreze, mărul discordiei fiind o vizită a viceprimarului Popa la Autoritatea Aeronautică, în urma căreia Autoritatea a transmis o scrisoare în care cerea Consiliului Judeţean să îşi prezinte poziţia în ceea ce priveşte oportunitatea dezvoltării Aeroportului Cluj-Napoca.
După alegerile pentru Parlamentul European, preşedintele PNL Cluj şi-a prezentat demisia din fruntea organizaţiei judeţene a liberalilor. Gestul său a fost urmat doar de preşedintele de la Dej, Marius Mânzat, şi de un membru al BPT, Emil Bogdan. Preşedintele organizaţiei municipale, Adrian Popa, a refuzat la acea vreme să ia aceeaşi măsură, cu toate că rezultatul PNL Cluj-Napoca a fost chiar sub media judeţeană.
Reamintim că la alegerile din 25 noiembrie 2007 în judeţ liberalii au obţinut 10,2%, iar la nivelul municipiului Cluj-Napoca – 9,6%, în timp ce media pe ţară a partidului a fost de 13,4%. în decembrie anul trecut, Delegaţia Permanentă a PNL a decis să decapiteze conducerile tuturor organizaţiilor care au obţinut în euroalegeri sub 12%.
Ieri PNL a decis să menţină conducerea actuală a 16 din cele 18 organizaţii judeţene care au obţinut un scor sub media partidului pe ţară la alegerile pentru Parlamentul European, a anunţat la finalul Biroului Politic Central al PNL secretarul general al formaţiunii, Dan Motreanu.