"E o variantă de lucru pe care o excludem", a spus Nicolăescu, întrebat dacă Biroul Politic al partidului nu a luat încă în discuţie o altă persoană pentru funcţia de ministru al Justiţiei.
Nicolăescu s-a arătat încrezător într-un răspuns favorabil al Curţii Constituţionale la sesizarea Guvernului în cazul Nicolai.
"Curtea Constituţională are termen 20 de zile pentru a se pronunţa. Dacă până atunci Curtea Constituţională nu dă un răspuns, nu vom lua în discuţie. Dacă dă un răspuns negativ, vom lua în discuţie. Dar eu sunt convins că la nivelul Curţii răspunsul va fi pozitiv. Consultările pe care le-am avut cu numeroşi experţi în drept constituţional spun că acesta trebuie să fie un răspuns corect", a spus Nicolăescu.
Guvernul a sesizat, joi, Curtea Constituţională pentru refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a accepta nominalizarea Noricăi Nicolai ca ministru al Justiţiei, printr-o scrisoare transmisă de către premierul Călin Popescu Tăriceanu în care se solicită Curţii să constate că acest refuz este neconstituţional.
"Primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu a transmis astăzi (joi - n.r.) preşedintelui Curţii Constituţionale o sesizare prin care se solicită Curţii să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională, în sensul art.146, lit.e din Constituţie, între Guvernul României şi Preşedintele României, cauzat de refuzul preşedintelui de a da curs propunerii înaintate de primul-ministru cu privire la numirea în funcţia de ministru al Justiţiei a doamnei Norica Nicolai. Se solicită Curţii Constituţionale, în numele Guvernului României, să constate că refuzul Preşedintelui României de a o numi pe doamna Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei este neconstituţional", se arată într-un comunicat al Guvernului.
Vicepreşedintele liberal Norica Nicolai a fost nominalizat de PNL pentru postul de ministru al Justiţiei la sfârşitul anului trecut, dar preşedintele Traian Băsescu a refuzat să semneze decretul de numire.